Eskişehir'de patlamalar

Eskişehir'de 2009 yılı içerisinde meydana gelen üç ayrı patlamada 2 kişi yaşamını yitirdi, 74 kişi yaralandı.

Muhtelif semtlerde bir yıl içinde değişik tarihlerde meydana gelen patlamaların, doğalgaz kaçağı ile buharlaşan kimyasal madde ve alkolün tutuşması neticesinde yaşandığı iddia edildi. 19 Şubat'ta Deliklitaş Mahallesi İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi'nde bir parfümeri dükkanında meydana gelen patlamada, 16 kişi yaralanmıştı. 15 Mayıs'ta Tunalı Mahallesi Gaffar Okkan Caddesi'nde bir parke dükkanında meydana gelen ve can pazarının yaşandığı patlamada da 1 kişi ölmüş, 57 kişi yaralanmıştı. 15 Haziran'da ise Bahçelievler Mahallesi Namık Kemal Sokağı'nda bulunan 3 katlı bir binada meydana gelen patlamada 1 kişi hayatını yitirmiş, 1 kişi yaralanmıştı.

Tunalı Mahallesi'ndeki patlamada vücudunun yüzde 65'i yanan ve tedavi gördüğü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybeden Hasan Çolak'ın (58), 20 yıl önce yine bir patlama olayında yaralandığı ve deri nakli olduğu ortaya çıktı.

Bahçelievler Mahallesi'nde yaşanan patlamada ağır yaralanan ve kaldırıldığı ESOGÜ Hastanesi'nde can veren işçi Atilla Ülker'in (32) ise, patlamadan 15 dakika önce Bursa'daki kız kardeşinin yanından dönüş yolunda olan babası Recep ve annesi Gülseren Ülker'i telefonla aradığı öğrenildi.