Termal suyu değerlendirilecek

Şehir merkezi Çatak Boğazı'nda bulunan 28 derece sıcaklığındaki suyu Yozgat Bozok Üniversitesi yüzme havuzunda değerlendirecek.

Yozgat Valiliği tarafından 5 yıl önce 750 metre derinliğinde açılan sondaj kuyusunda bulunan yaklaşık 30 derece sıcaklığındaki suyu Bozok Üniversitesi yaptıracağı yüzme havuzunda kullanacak. 5 Yıldır boşa akan sıcak suyun halkın kullanımına alınması için Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli kolları sıvadı. Kampus alanına yarı olimpik ve çocuklar için çırpınma havuzunun bulunacağı bir sosyal tesis yapmayı planladıklarını belirten Rektör Varinli, "Açacağımız bu sosyal tesisten tüm vatandaşlar yararlanabilecek. İnsanlarımız aileleriyle birlikte gelip bu hizmetlerden yararlanabilecekler." dedi.

Havuz için sıcak su kullanmayı düşündüklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Varinli, "Yozgat'ta daha önce sıcak su araştırmaları yapılmış ve yaklaşık 30 derecelik bir su bulunmuştu. Bu suyu biz bu havuzlarda değerlendirmek istiyoruz. Suyu havuza getirip güneş panelleriyle ısıtarak sıcaklığını da biraz daha yükseltmeyi düşünüyoruz. Böylece vatandaşlarımız Yozgat şehir merkezinde hem güzel bir tesise, hem de termal suya kavuşacak. Çalışmalar planladığımız gibi giderse öğrencilerimizle birlikte Yozgat halkı da bu hizmetten yararlanacak." diye konuştu.