Rus ırkçıların yeni hedefi polis

Yükselen ırkçılığa ve ırkçı saldırılara karşı sert önlemler alan emniyet güçleri faşist saldırıların hedefi haline geldi.

Rusya'da son bir yıl içinde düzenlenen ırkçı saldırıların hedefinde artık sadece yabancıların değil, devlet organlarının da bulunduğu açıklandı. Polis ve askeri merkezlere yönelik saldırıların arttığı, birçok polisin evinin ırkçılar tarafından yakıldığı iddia edildi.

Sivil toplum örgütü Sova Bilgi Analiz merkezi tarafından yapılan açıklamada Rusya'da 2008 yılına oranla yabancılara karşı yapılan ve ölümle sonuçların saldırıların sayısı bu yıl yarı yarıya azaldı.

Hukuk savunucuları 2009 yılında Rusya'nın 36 farklı bölgesinde ırkçıların saldırısı sonucu 54 kişinin öldüğünü, 294'nün ise yaralandığını bildirdi. 2008 yılında saldırılar sonucunda 105 kişi ölmüş, 449 kişi yaralanmıştı.

Vremya Novostey gazetesine açıklama yapan Sova başkanı Aleksandr Verhovski saldırıların en fazla başkent Moskova'da yapıldığına dikkat çekti.Irkçı grupların son dönemde emniyet birimlerinin kararlı tutumları sonucunda ciddi oranda geri çekildiğini ifade eden Verhoski, bu baskılar nedeniyle grupların emniyet güçlerini hedef aldığını savundu.