Opel İnsignia'ya ödül üstüne ödül

Opel Insignia OPC Sports Tourer, station wagon sınıfının en iyisi seçildikten sonra şimdi de, Auto Bild SportsCars ödülüne sahip oldu.

Opel Insignia OPC Sports Tourer, Alman otomobil dergisi Auto Bild’in kardeş kuruluşu olan Auto Bild SportsCars tarafından Cuma günü düzenlenen ödül töreninde station wagon kategorisinde “Yılın En İyi Spor Otomobili” ödülüne layık görüldü.


Auto Bild’in yaklaşık 51,000 okuyucusu ve editörleri, 300’ün üzerinde aracın katıldığı kategoride en beğendikleri araç için oy kullandılar. Alman yayın evinin belirttiğine göre, Opel Insignia OPC Sports Tourer station wagon kategorisinde oylamayı açık ara önde tamamladı. Audi S4 Avant oylama sonucunda ikinci sırada yer aldı. Mercedes C63 AMG T-modeli ise oylamayı üçüncü sırada tamamladı. Ödülü kazananlar Essen Motor Show’un etrafında düzenlenen geleneksel Yarış Gecesi sırasında ilan edildi.


Opel Türkiye genel Müdürü Özcan Keklik düşüncelerini şu cümlelerle dile getirmiştir " Muhteşem bir onur, Muhteşem bir otomobil. Bu araç, Nürburgring pistlerinde yetişmiş bir otomobildir. Yüksek kalite ve heyecan verici sürüş özellikleri sunmak için tasarlanmış ve üretilmiştir.”


Yeni Insignia OPC’de bulunan 2,8 litre V6 Turbo motor, 239 kW/325 beygir gücü ve 435 tork değeri ile bu güne kadar bir Opel aracında görülen en güçlü motor olma özelliğine sahip. FlexRide özellikli daha alçak, yeniden tasarlanmış mekatronik bir şasi, elektronik bir arka sınırlı kayma oranlı diferansiyele (eLSD) sahip Adaptif 4x4 şanzıman ve özel olarak tasarlanmış Brembo frenler gibi ileri teknoloji unsurları 1530 litre yük kapasitesine sahip station wagon işlevselliği ile tamamlanmıştır.