Milas'ta tarihi doku canlanacak

Muğla'nın Milas ilçesinde Arasta Çevresi Restorasyon ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi'ni hayata geçirmek için çalışmalar başladı.

Milas'ta tarihi doku canlanacak
Milas’ın tarihi dokusunu canlandırmak için Milas Belediyesi tarafından hazırlanan Çöllüoğlu Hanı ile Arasta Çevresi Restorasyon ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi’nin 1. Etap çalışması Kurban Bayramı öncesinde Muğla Anıtlar Kurulu’na sunuldu.

Arasta Çevresi Restorasyon ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi’nin son durumu hakkında bilgi veren Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, şunları söyledi: “Milas için dönüm noktası niteliği taşıyan projemizi, Belediyemizin ilgili birimleri ve gönüllü mimarlarımızın özverili çalışmalarıyla büyük ölçüde tamamladık. Muğla Anıtlar Kurulu’na sunduğumuz projenin ardından, kurul üyeleri 26 Kasım 2009 Perşembe günü ilçemize gelerek bir dizi incelemelerde bulundu. Önümüzdeki hafta içerisinde, projemiz hakkında alınan karar açıklanacak.
Herkesin bildiği gibi, ilçemiz son yıllarda şiddetli yağışlara maruz kaldı. Yağışların sonucunda birçok eski ev zarar gördü, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan evlerimize yenileri eklendi. Kaybettiğimiz zamanı, hazırladığımız geniş çaplı projeyle gidermek için kollarımızı sıvadık. Hedefimiz sivil mimarimize örnek niteliğindeki eski yapılarımızı kurtarmak ve tarihi değerlerimizi yeniden ayağa kaldırmaktır.”