Manisa Belediyesi'nde bütçe görüşmesi

Manisa Belediyesi 2010 yılı mali bütçesi belediye meclisinde oylanarak kabul edildi. Bir yıl önce 80 milyon TL olarak belirlenen bütçe bu yıl 131 milyon 529 bin TL olarak açıklandı. Bütçenin 61 milyon TL'si yatırımlar ve projeler için ayrıldı.

Manisa Belediyesi'nde bütçe görüşmesi
Manisa Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı. Toplantıda 24 madde görüşüldü. Belediye tahmini bütçesinin de görüşüldüğü belediye meclisinde tahmini bütçe hakkında gruplar görüşlerini bildirdi. MHP ve AK Parti grupları bütçenin kabulü yönünde oy kullanırken CHP grubu ret oyu kullandı. Oylamada kabul edilen bütçeye göre Manisa Belediyesi'nin 2010 yılı mali bütçesi 131 milyon 531 bin TL olarak kabul edildi. Bir önceki yıl 2008 yılında 80 milyon olarak belirlenen bütçenin bu yıl yüzde 50 üzerindeki artışla düzenlenmesi belediyenin 2010 yılını yatırım yılı olarak değerlendireceği yorumlarına neden oldu. Mali bütçenin oy çokluğuyla kabul edilmesinin ardından Belediye Başkanı Cengiz Ergün bütçenin tatlıya bağlanması nedeniyle meclis üyelerine ve izleyen vatandaşlara baklava ikram etti.

Manisa Belediyesi bütçesinin 2010 yılında 131 milyon 529 bin TL olarak belirlenmesiyle belediyenin geleceğini daha net görmeye başladığını söyleyen Belediye Başkanı Cengiz Ergün, belirlenen bütçenin 80 milyon TL'sinin yatırımlara ayrıldığına dikkat çekti. Yatırımların 2010 yılında başlayarak gelecek yıllarda artarak devam edeceğini belirten Başkan Ergün şöyle konuştu; “Göreve geleli henüz 7 ay gibi bir zaman oldu. Bu zaman zarfı içerisinde bizden önce planlanan bütçeye göre hareket etme durumunda kaldık. İlerleyen yılların hizmetlerini planlarken hizmetleri ve projeleri göz önünde bulundurarak planlama yapma durumunda kaldık. Şuan 25 tane projenin çizimi ve hazırlanması devam ediyor. Bu projeler sadece 2010 yılında yapımına başlanacak, bir kısmı bitecek projeler. Bunlar için bütçemizde 61 milyon TL'lik bir pay ayırdık. Ayrılan bu payın doğru ve dengeli bir şekilde kullanılabilmesi içinde planlamalarımızı gerçekçi yaptık. Bu yıl bütçe belirlenirken gelecek yıllarda da devam ettireceğimiz mali disiplinin devam edecek şekilde yaptık. Bütçelerin gerçekleşme payları dikkate alındığında 131 milyonluk bütçenin Manisa Belediyesi'nin 2010 yılı hizmetleri için verimli olacağına inanıyoruz.”

Seçimin ardından belediye mali yapısındaki çarpıklığın giderildiğini ve mali disiplinin sağlandığını da hatırlatan Başkan Cengiz Ergün, yeni yıl ile birlikte birçok projenin hayata geçeceğini bu nedenle bütçedeki en büyük payın yatırımlara ayrıldığını söyledi. Ergün; “Bizim amacımız seçimin üzerinden geçen süreçte planlanan hizmetlerin artık halkımızla buluşması. Yaklaşık 7 aylık sürede belediyedeki işleyişi düzenleyip ve mali dengeyi sağladıktan sonra bütçeyi de bu disiplin içerisinde düzenledik. Amacımız gerçekleşmeyecek bir bütçe yerine gerçekleşme oranı yüksek doğru bir bütçe yapmaktı. Bunu da başardığımızı umuyorum. Belediye olarak 2010 yılından çok umutluyuz çünkü bizim artık projelerimizle Manisalıların karşısına çıkacağımız yıl olacak. Manisa Belediyesi olarak kente hizmet noktasında vereceğimiz en güzel hizmetleri verme gayretindeyiz. Bu nedenle bütçemizi onaylayan tüm meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Onaylamayanlarında kendi görüşüdür, saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.