Kaos planı hayata geçirildi

Erzincan'da 3 askerin tutuklanmasının ardından, Dursun Çiçek imzalı, kaos planının hayata geçirildiği iddiaları öne sürüldü.

Erzincan İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli 3 askerin tutuklanmasına neden olan olayların detayı gün yüzüne çıktı.

Biri binbaşı, biri üsteğmen biri de başçavuş olan 3 askerin Albay Dursun Çiçek tarafından hazırlanan İrticayla Mücadele Eylem Planı'nı Erzincan'da uygulamaya koyduğu tespit edildi.

Askerleri tutuklamaya götüren süreç biri jandarma muhbiri, 2 gizli tanığın verdiği şok ifadelerle başladı. Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısına ifade veren gizli tanıklar X ve Erzincan, tutuklu askerlerle onların komutanları ve başsavcılık tarafından nasıl yönlendirilmek istendiklerini anlattı.
"800 milyarlık çek teklif ettiler"

Gülen Cemaati'ne yönelik komplo kurması için baskı yapılan gizli tanık Erzincan, bir restoranda Jandarma istihbarattan Kerim isimli biriyle tanıştığını aktararak, kendisine Gülen Cemaati'ne ait kolejde kalması ve verilecek görevleri yapması konusunda baskı yapıldığını söyledi. Birlikte kaldığı bir yüzbaşının askeri kimliğini getirmesi istenen gizli tanık Erzincan, "Kendilerine isteklerini yerine getiremeyeceğimi söyledim. Bunun üzerine Kerim bir tane çek çıkardı. 'Bu çekin üzerinde 800 milyar yazıyor, biz senin ve ailenin ne kadar yardıma muhtaç olduğunu biliyoruz. Söylediklerimizi yaparsan bu çek senin olabilir' dedi. Beraber kaldığım Yıldırım'ın çantasına silah ve illegal olan kitap ve doküman koymamı istediler" diye konuştu.

"Bütün sülaleni yok ederiz"

Askerlerin ev arkadaşının odasına kamera koymalarını istediğini, ancak kendisinin bunu kabul etmediğini belirten gizli tanık Erzincan, Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'le nasıl tanıştırıldığını da anlattı. Birkaç gün sonra istihbaratçı askerle tekrar buluştuğunu belirten gizli tanık Erzincan, görüşmede Savcı Hüseyin adlı biriyle tanıştırıldığını aktardı. Savcı Hüseyin'in "Sen niye abilerini dinlemiyorsun, ailen var, hepsinin hayatına mal olabilir, bu işin içerisine giren herkes mezara kadar bizimle gelir" dediğini anlatan gizli tanık, "Eve döndüğümde televizyonda gördüğüm şahsa dikkat kesildim. Erzincan Başsavcısı Cihaner olarak gösterilen kişinin Savcı Hüseyin olduğunu anladım" dedi. Erzincan, Başsavcı Cihaner ve İstihbaratçı Kerim'in "Şayet sana verdiğimiz görevler silah konulması, illegal eşyalar konulması ile ilgili olarak bize en ufak bir şekilde ucu dokunursa senin bütün sülaleni yok ederiz" diyerek ayrı ayrı zamanlarda tehdit ettiğini belirtti.

'Bombaları polis koydu' diyeceksin

Gizli tanık X de polise komplo kurulması için Erzincan Jandarma İstihbarat'ta görevli olan Ersin Üsteğmen'in baskı yaptığını anlattı. Çatalarmut Barajı'nda ele geçirilen mühimmatın polis tarafından konulduğunu yönünde ifade vermesinin istendiğini belirten X, bu talebi kabul etmemesi üzerine Ersin Üsteğmen'in kendisine "Senin yüzünü değiştiririz, estetik ameliyat yaptırırız, sana iş buluruz, 10.000 TL para veririz, bu tür şeyleri sen düşünme, dosyan Erzincan'da görülecek, ifade verirsen senin için hiçbir sıkıntı olmayacak, burası için garanti veriyorum" dediğini aktardı.