İnal Ertekin Okulları ödül aldı

18. Kalite Kongresinde Bursa'nın en eski eğitim kurumlarından olan Özel İnal Ertekin Okulları, 'Mükemmeliyette Kararlılık' ödülünü aldı.

Avrupa Kalite Yönetim Vakfı ( EFQM)'nın mükemmellik modelini Bursa'da ilk uygulayan özel okul olarak hayata geçiren İnal Ertekin Okulları, İstanbul Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen 18. Kalite Kongresi'nde 'Mükemmeliyette Kararlılık' ödülüne hak kazandı.

Özel İnal Ertekin Okulları Genel Müdürü Müjde Burçoğlu, ödülü Bursa'dan 11 firmanın katıldığı ödül töreninde Tophane ve Hürriyet Endüstri Meslek Liseleri ve Osmangazi Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte Türkiye Kalite Derneği (KALDER) yöneticilerinin elinden aldı.

Geçtiğimiz yıl KALDER Bursa Şubesi ile birlikte iyi niyet bildirgesini imzalayan İnal Ertekin Okulları, toplam kalite yönetimi sistemi ve EFQM mükemmellik modelini okulun tüm birimlerinde hissedilmesini sağlamak amacıyla kurum içi bilgilendirme toplantıları yaptı. Okul bünyesinde kurulan 20 kişilik kalite ekibiyle çalışma başlatan İnal Ertekin Okulları, yapılan denetim ve değerlendirmelerden sonra 'Mükemmeliyette Kararlılık' ödülüne layık görüldü.

İnal Ertekin Okullarının 1963 yılından bu yana kalite kavramıyla anıldığını belirten Genel Müdür Müjde Burçoğlu, "Başarımızın sürdürülebilir olması için çağın hızlı değişimine ayak uyduruyoruz. Günün gelişen koşullarına göre yeni bir yönetim sistemini oluşturmamız konusunda karar kıldık ve bunun için en iyi modelin de EFQM olduğuna karar verdik." dedi.

Burçoğlu, "İnal Ertekin Okulları olarak kalite konusunda ilk ve öncü olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Yaptığımız işlerin sonucu olarak da aldığımız ödüller bizlere güçlü ve sağlam adımlar atmamızda büyük bir güven sağlıyor." diye konuştu.