Erzurum'da işsizlik artıyor

İl genelinde işsizliğin arttığını söyleyen Saadet Partisi (SP) Erzurum Merkez İlçe Başkanı Lütfü Günüç, buna bir çözüm bulunmasını istedi.

Partisinin il binasında basın toplantısı düzenleyen Günüç, Erzurum'un sosyo ekonomik olarak her geçen gün geriye gittiğini iddia etti.

Şehrin sorunlarının başında işsizlik geldiğini savunan Günüç, küresel krizin baş göstermesiyle birlikte işten çıkarmalara bağlı işsiz sayısında patlama yaşandığını belirtti.

Şehirdeki sivil toplum kuruluşları ile meslek örgütlerini de işsizlik sorunu ve çözüm üretme konusunda siyasi otoriteye yardım etmemekle suçlayan Günüç, "Erzurum'da işsizlik çığ gibi büyüyor. İşsizlik maaşı alanların sayısı artıyor. Ancak işsizliğe karşı hiçbir sivil toplum kuruluşu, meslek örgütü ya da resmi kurum ciddi bir adım atmıyor." dedi.

Vatandaşların gündemiyle siyasetçilerin gündeminin de farklı olduğunu dile getiren Lütfü Günüç, "Vatandaşın gündeminde işsizlik, iflas, kredi kartı borcunu ödeyememek, karşılıksız çek ve ödenmeyen senetler var. Siyasette ise ıslak imza, demokratik açılım var. Bu da tavanla taban arasındaki gündem farkını ortaya koyuyor." diye konuştu.

Öte yandan, SP Merkez İlçe Başkanı Günüç'ün, konuşmasının sonunda bardakla musluk suyundan içmesi dikkat çekti. Günüç, musluk suyunun kirli olduğunu ancak ekonomik nedenlerle bu suyu içmeye mecbur olduklarını sözlerine ekledi.