Edremit engelliler gününü kutladı

Balıkesir'in Edremit ilçesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü erken kutladı.

Edremit Körfezi’ne hizmet veren Edremit Körfezi Bedensel Engelliler Derneği ve Ege Yüksel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Cumhuriyet Meydanı’nda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladı. Açtıkları stant ile dernek ve rehabilitasyon merkezinin faaliyetlerini kamuoyuna duyuran dernek yetkilileri, hazırladıkları bilgilendirme yazılarını vatandaşlara dağıttı.

Rehabilitasyon merkezi öğrencisi engelli gençler, yazdıkları şiirleri seslendirirken, yine engelli öğrencilerin derslerinde yaptıkları el işi çalışmalar ile resimler halka gösterildi. İlçenin Cennetayağı Mahallesi’nde faaliyet gösteren dernek ve rehabilitasyon merkezi müdiresi Emine Çakır, engellilere gereken önemin verilmediğini kaydederek, “İlçemizi bir kenara koyun, ülkemiz genelinde engelliler gereken önemi vermiyor. Hak ettikleri desteği ve hizmeti alamıyorlar. Yılda bir kez akla gelen engelli vatandaşlarımıza her ortamda gereken özeni gösterelim. Unutulmasın ki, bir gün her insan engelli olabilir” dedi.

Açılan standı gören yüzlerce vatandaş, engelli öğrencilerle sohbetler etti ve sergilenen çalışmaları inceledi. Bazı vatandaşlar, “Engelli kardeşlerimize destek vermek bizlerin asli görevleri arasındadır. Ama görünen o ki, toplumumuzun büyük bir çoğunluğu engellileri hiçe sayıyor, engelli yaşamanın ne olduğunu bile bilmiyor” şeklinde yorumlar yaptı.