Düzce'de ruhsatlandırma çalışması

Düzce İl Genel Meclisi Başkanı Sinan Aydın, D-100 karayolu kenarında bulunan sanayi tesislerinin ruhsatlandırılmasına yönelik çalışmaların yapılabilmesi için sanayicilerin desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Düzce D-100 karayolu üzerinde bulunan ve Çevre Düzeni Planı'nda da yer alan arazilerin planlanması ve sanayi tesislerinin ruhsatlandırılması amacıyla İl Özel İdaresi ve Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren İl Genel Meclisi Başkanı Sinan Aydın, İl Özel İdaresi'nin bütçesinin bu çalışmanın tamamlanabilmesi için yeterli olmadığını, bu nedenle sanayicilerin desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi. Buradaki sanayi tesislerinin yüzde 80'inin ruhsatsız olduğunu ifade eden Aydın, "E-5'in kenarındaki alanların planlanması çok önemsediğimiz bir konu. Ama bütçelerimiz yetersiz. Bundan dolayı Ticaret ve Sanayi Odası ile bir görüşme yaptık. Oradaki işyeri sahipleri ile görüşelim, bize nasıl bir katkıda bulunabilirler, bunları konuştuk. Şu an Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri işyeri sahipleri ile görüşmelerini sürdürüyor. Görüşmelerin tamamlanmasının ardından tekrar bir araya gelerek, karşılıklı isteklerimizi dile getireceğiz. Ne gibi katkılar sunabilecekler onları konuşacağız" dedi.

Planlama çalışmalarını en kısa zamanda tamamlamayı hedeflediklerini vurgulayan İGM Başkanı Sinan Aydın, "Planlama olmadan ruhsat işleri çok zor yürüyor. Tarım arazisi olarak görünen yerler var. Onların kaldırılması gerekiyor. Bunun için de planlama yapılması şart. Fabrika sahiplerinden destek istedik. İstediğimiz desteği alabilirsek, bu çalışma hızlı bir şekilde sürecek ve tamamlanacak" diye konuştu.