Diyarbakır'da katsayı kararı protesto edildi

Diyarbakır İmam-Hatip Öğrencileri ve STK'lar Danıştay'ın katsayı kararını protesto ettiler.

Danıştay'ın katsayı eşitliğini kaldıran kararı Diyarbakır'da İmam-Hatip Öğrencileri tarafından protesto edildi.

Diyarbakır'daki Yenişehir Ekinciler Caddesi'nde bugün İmam-Hatip Lisesi öğrencilerinin tepkisi yankılandı.

Danıştay kararıyla haksız bir uygulamaya maruz kalan öğrencilerin protestosuna bazı sivil toplum örgütü temsilcileri de destek verdi.

Öğrenciler yaptıkları eylemde, 'Danıştay şaşırma sabrımızı taşırma', 'Eğtim hakkımız engellemez', 'Katsayı kalksın ülke kalkınsın', 'Kendinize başka oyuncak bulun', 'İmam Hatip'e uzanan eller kırılsın' ve 'Köle değil öğrenciyiz' sloganları atarak 'Orgenize işler bunlar', 'Katsayı bizi teğet geçmedi', 'Önce rütbeni bilecen, sonra katsayıyı çözecen' yazılı pankartaları açtılar.

Protestoya katılan öğrenciler adına basın açıklaması yapan Dicle Fırat Barış ve Diyalog Grubu temsiclisi Muhittin Batmanlı, Danıştay'ın katsayı uygulaması ile ilgili almış olduğu yürütmeyi durdurma kararının hukukun güvenirliğine gölge düşüren bir karar olarak anılacağını söyledi.

Batmanlı, "Çünkü, bütün dünyada ilköğretimden sonra yatay ve dikey geçişler evrenseldir. Danıştay'ın almış olduğu bu karar eğitimde ayrımcılığa, insanları sınıflara ayırmaya ve öğrenciler arasında huzursuzluğa sebep olmaktadı. Ülkemizde oluşmakta olan bu barış ve huzurun bozulmaması adına bu kararın ivedilikle çözüme kavuşmasını dileriz. İstanbul Barosu şikayetiyle Danıştay'ın almış olduğu bu karar adil değildir. Hükümetin ve YÖK'ün vatandaşlarımızın bu hassasiyetlerini gözönünde bulundurarak bu haksızlığı Anayasal güvenceye kavuşturmalıdır. Mesleki eğitim sadece İmam hatiplilerin meselesi değildir. Bütün mesleki okulların ortak sorunudur" dedi.