Çorum'da eczaneler kepenk kapatıyor

Çorum Eczacılar Odası Başkanı Şefkat Güler, yurt genelinde olduğu gibi 4 Aralık Cuma günü Çorum'da da eczanelerin kepenk kapatacağını söyledi.

Çorum'da eczaneler kepenk kapatıyor
4 Aralık'ta yürürlüğe girecek olan mali tedbirler kapsamında eczanelere uygulanacak mali yaptırımların eczanelerin sonunu getireceğini ve yıl sonuna kadar 7 bin eczanenin kapanacağını dile getiren Şefkat Güler, "Teker teker kapanmaya göz yummayacağız. Yapacağımız kapatma eylemi bir yıl sonra meslektaşlarının üçte birini kaybedecek bir meslek örgütünün uyarışıdır. Bundan sonra yaşanacak durumun provasıdır" dedi.

Son dönemlerde muayene ücretlerinin eczanelerden tahsis edilmesinin hem vatandaşları hem eczacıları zor durumda bıraktığını belirten Güler, eczacılara asıl darbenin 4 Aralık'ta vurulacağını öne sürdü. Yürürlüğe girecek ekonomik tedbirlerle ilaç fiyatlarında yüzde 40'a varan indirimler yapılacağını ancak indirim yapılmadan 45 gün önce ilaçların indirimle eczanelere verilmesi gerektiğini dile getiren Güler, bunun uygulanmadığı gibi ilaç firmalarının da indirim yapmadığını, 10 TL'ye aldıkları bir ilacı 9
TL'ye satmak zorunda bırakıldıklarını belirtti.

Güler, "Bugün içinde bulunduğumuz durum, bizleri kapanma noktasına getirenlerin ve her şeyden önemlisi sağlık alanını ekonominin insafına terk edenlerin ayıbıdır. Hastalarımızı mağdur etmek amacında değiliz. Bunun için özel önlemler alacak, nöbetçi sayılarını artıracağız. Ayrıca hep beraber mücadele verdiğimiz domuz gribi salgınına karşı da kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Bizler, emeğimizle, mesleğimizle, çocuklarımızın geleceğiyle, çalışanlarımızın ekmeğiyle, hastalarımızın sağlığıyla oynanmasına seyirci
kalmayacağız. Sağlık ışığımızı söndürmelerine izin vermeyeceğiz. Hastalarımızı mağdur etmeyeceğimizi, ama hastalarımızın uzun vadede mağduriyetine de göz yummayacağımızı duyuruyor, vatandaşlarımızın bizleri anlayacağını biliyoruz. Yaşatmak için önce yaşamamız gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.