Çocuklardan örnek dayanışma

Özel Yılmaz Akansu İlköğretim Okulu öğrencileri harçlıklarından biriktirdikleri parayla kardeş okul öğencilerine yardımda bulundular.

Akansu Koleji öğrencileri sınıf öğretmenlerinin tavsiyeleri ve öğretileri doğrultusunda aylarca öncesinden harçlıklarını biriktirmeye başladılar ve ihtiyaç sahibi akranları için seferber oldular. Kendi aralarında 2 bin Türk Lirası toplayan öğrenciler bu paralarla kırtasiye malzemesi, oyuncak, kılık-kıyafet ve çeşitli hediyelik eşyalar aldılar. Kurban Bayramı'nda Okul Müdür Yardımcısı Mustafa Ceylan başkanlığında oluşan öğrenci grubu ve sınıf öğretmenleri Bünyan Karakaya İlköğretim Okulu'ndaki arkadaşlarına hazırladıkları hediye paketlerini verdiler.

Bütün bu gelişmelerden haberi olmayan Karakaya İlköğretim Okulu öğrencileri kendilerine yapılan bayram sürprizi karşısında çok duygulandı. Harçlıklarını biriktirerek kendilerine çeşitli malzemeler alan Özel Yılmaz Akansu İlköğretim Okulu öğrencilerine teşekkür ettiler. Karakaya İlköğretim Okulu Müdürü Muammer Yağcı, okullarında eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrenciler için böyle anlamlı bir kampanya düzenleyen Özel Yılmaz Akansu İlköğretim Okulu'nun öğrenci, veli ve öğretmenlerine teşekkür ettiklerini; bu tür olayların yardımlaşmayı, kardeşliği, duyarlılığı artırıcı örnek davranışlar olduğunu ifade etti.

Özel Yılmaz Akansu İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Mustafa Ceylan, "Öğrencilerimize öğretimin yanı sıra hayatın gerçeklerini gösterme adına bu tür etkinlikleri önemsiyoruz. Öğrencilerimizin paylaşma, kardeşlik gibi duyguları erken yaşta öğrenmesinin ve bunu hayatlarında uygulamasının yadsınamayacak davranış olduğunu biliyoruz." dedi.