Bayan petrolcüden çiçek jesti

Simav Belediyesi Meclis üyesi aynı zamanda da ilçede ilk ve tek bayan petrolcü olan Zehra Akay Öğretmenler günü nedeniyle ilçedeki tüm okullara çiçek gönderdi.

Domuz Gribi salgını nedeni ile iptal edilen 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programının 2 Aralık 2009 Çarşamba günü kutlanacak olması dolayısıyla okullara çiçek gönderme geleneğini bu gün yapmak zorunda kaldığını vurgulayan Simav’ın ilk ve tek bayan petrolcüsü Zehra Akay, mesleğine duyduğu saygı nedeniyle okullara çiçek gönderdiğini söyledi.

Geleceğin şekillenmesinde öğretmenlerin çok büyük bir payı bulunduğuna dikkat çeken Akay, dünyanın en saygın mesleğinin de öğretmenlik olduğunu ve bu meslekten emekli olmasına rağmen bir türlü kopamadığını bildirdi. İlçe merkezindeki akaryakıt istasyonunun müşterileri arasında öğretmen arkadaşlarıyla bayan ve öğrencilerinin çoğunlukta bulunmasının mesleğinin severek yapmasına yol açtığını ifade eden Zehra Akay, meslek hayatında geçirdiği sayısız anılarını akaryakıt istasyonunda ki boş zamanlarında hatırlayıp duygusallaştığını kaydetti.

Akay, ayrıca Simav merkez ve 21 beldesiyle köylerinde görev yapan tüm öğretmenlerle özel dershanelerdeki öğretmen arkadaşlarının 24 Kasım Öğretmenler Gününü hasretle kutladığını ve mesleklerindeki başarılarının devamını temenni ettiğini bildirdi.