Başkandan ekonomik değerlendirme

Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, Türkiye'nin son yüz yılını gereksiz çekişmelerle geçirdiğini söyleyerek, bunun da maddi manevi kayıp getirdiğini ifade etti.

Osmanlı’nın çöküşü, savaş yılları ve akabinde yaşanan tek partili döneminin dışında kalan 50 yıllık süreçte pek iç açıcı olayların yaşanmadığını savunan Algün, “Yetenek sizsiniz diyerek siyasetçi, asker, sanayici, bilim adamlarımız, sanatkârlarımız, köylümüz çiftçimizin ne kadar yeteneksiz olduğu son olaylarla adeta ispatlanmıştır. 50 yıla baktığımızda en çok güvendiğimiz askerlerimizin son ortaya çıkan olayları, menfaat, devlet yönetimini ele geçirmek, yargı ve kanun tanımazlık içinde olmaları, hatta kendi içinde güç sahibi olmak için ast astlığını, üst üstlüğünü yanlış kullanarak halkın gözünde en iyi yere sahip olanlara halkımız ‘Yeteneksizsiniz’ sözünü söylemektedir” dedi.

Siyasetçilerin yaptıkları ve düştükleri durumun ortada olduğuna işaret eden Algün, “Bilim adamlarımız bilim ve ilim üretme yayma yeri olan mekanları kendi menfaat alanına çevirme ve kendi grup veya görüşüne göre kurumları uydurma gayretleri artık gün gibi ortadadır. Devletimizin kaynak ve imkânlarını bu amaçla kullanan ve uygulayanlara da elbette halkımız ‘Yeteneksizsiniz’ demek durumunda. Ülkemiz son 50 yılda bilim ve üretim yerine sen şucu ben bucu tartışmalarıyla geçirmiştir. Bu halkı kimsenin aptal yerine koymaması gerekmektedir. Bu halk çok bedel ödeyerek bugünlere gelmiştir. Halkımız da futbol taraftarı gibi parti desteklemeye bırakmalıdır. Aksi halde önümüzdeki bir asrı daha konuşarak boğuşarak geçireceğiz” diye konuştu.