Başkan engellileri ziyaret etti

Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, Engelliler haftası dolayısıyla Manisa Bedensel Engelliler ile Görme Engelliler derneklerini ziyeret ederek onların sorunlarını ve isteklerini dinledi.

Önce Bedensel Engelliler Derneği'ni ziyaret eden Başkan Yıldız, göreve yeni gelen Başkan Yahya Aker'den sorunları ve sıkıntıları hakkında bilgi aldı. Hazırladığı projeler hakkında bilgi veren Başkan Aker, bilgisayar kursları, spor kulübü kurma çalışmaları ve müşteri hizmetleri paket programları gibi bir çok çalışmaları olduğunu kaydetti. Aker, "AB destekli engelli çocuklara yönelik eğitim projemiz onaylandı. Bilgisayarlı ön muhasebe kursu projemiz var. Türkiye'de Ampute Ligi başladığı için bir spor kulübü kurmayı planlıyoruz. Ayrıca uzun yıllardır üzerinde çalıştığım müşteri hizmetleri paket program eğitimi var. Bunu uygulamaya başlatacağız. Engellilerin bir çoğu bilgisayarla uğraştığı için bu bizim için öncelikli proje olacak.

Ayrıca dernek binamızla ilgili sorunumuz var. Kira ödemekte sorun yaşıyoruz. Önceki yönetimden kalan borçlarımız var. Bir bina yerimiz olursa büyük ölçüde rahatlayacağız."diye konuştu.

Başkan Yıldız, yer konusunda bir çalışma yapacaklarını ifade ederek, Vali Celalettin Güvenç'le birlikte görüşme yaparak Özel İdare'ye ait bir yer sağlamaya çalışacaklarını ifade etti. Yıldız, engellilerin sorunlarına öncelik tanıyacaklarını ifade ederek, "Özel İdare olarak akülü araçlarla ilgili çalışmalarımız başarılı oldu. Müracaat eden bütün engellilere araçlarını teslim ettik. Bundan sonrada ihtiyaç olanların hepsine akülü araç vereceğiz. Bunun sözünü veriyoruz size. Engelleri birlikte aşacağız." şeklinde konuştu.

Başkan Yıldız daha sonra görme engellileri ziyaret ederek Başkan Mehmet Göktaş'ı ve yönetimiyle bir süre sohbet etti. Yıldız, görme engelli vatandaşların sorunlarından yakından ilgilendiklerini vurgulayarak şöyle konuştu; “Şehirlerimizin fiziki yapıları engellilerimizin istifade edeceği konuma getirilmelidir. Gerek köylerimizde gerekse şehirlerimizde engellilerin de engelsizler kadar istifade etme hakkı vardır. Bütün fiziki düzenlemeler, özel ve kamu binaların yapımında engellilerin varlığı dikkate alınmalı bu mekanlardan onlarında istifade edebileceği düşünülmelidir. Engelliler bizim engellimizdir. Engelsizlerin bir sonraki gün engelli olamayacaklarına dair kimsenin bir garantisi yok. Engellisiyle engelsiziyle bu köyler, bu kasabalar ve bu şehirler top yekün Türkiye hepimize aittir.”