Sanayi Bakanı Çorlu'da

Edirne'de katılacağı bir toplantı öncesinde Çorlu Havalimanı'na inen Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nı (ÇTSO) ziyaret etti.

ÇTSO'nun ve Türkiye`nin ilk ve tek kadın yönetim kurulu başkanı Özlem Yemişçi'ye övgü yağdıran ve başarısından ötürü kutlayan Bakan Ergün, "Çorlu'nun yeniliklere ve gelişme potansiyeline sahip bir kent olduğunu belirterek, "En önemli yeniliklerden bir tanesi Özlem Hanım'ın kendisidir. Türkiye`nin hiçbir yerinde bayan ticaret ve sanayi odası başkanı yok, şimdiye kadar da olmamış, bu ilk defa Çorlu'da gerçekleşmiş. Öncelikle kendisini kutluyoruz, sizleri de kutluyoruz Türkiye'ye bir örnek teşkil ettiğiniz için" dedi.
'' 'Küçük olsun benim olsun', 'azıcık aşım ağrısız başım' şeklinde düşünürsek, o zaman bu potansiyeli harekete geçiremeyiz'' diyen Bakan Ergün, "Firmalar işbirliği yapmalı, bireyler işbirliği yapmalı, yeni ortaklıklar ortaya çıkmalı. Sermaye bir araya getirilmeli ve onun meydana getireceği sinerjiden istifade etmeliyiz. Bizde bu konu, ortaklık kültürü biraz zayıf. Dünyanın devasa şirketleri bile birleşip rekabet gücünü arttırmak için adım atıyorlar. Bunları masaya yatırmak ve bu potansiyeli de değerlendirmek mecburiyetimiz var" şeklinde konuştu.
Bakan Ergün sözlerini şöyle sürdürdü:
"Trakya coğrafyasında Çorlu, sanayi merkezi olması yönüyle öne çıkacaktır. Trakya'yı birbiri ile daha entegre hale getireceğiz. Bugün ilçelerin, illerin hatta ülkelerin tek başına kalkınması ilerlemesi söz konusu değil. Dayanışmaya büyük ihtiyaç var. Firmaların tek başına kalkınmaya, gelişmeye imkanı yok. Dayanışmaya, potansiyeli ortaya koymaya ihtiyaç var. İşbirliği önemli bizi büyütecek olan, geliştirecek olan şey işbirliğidir. Edirne, Tekirdağ, Kırklareli işbirliğini harekete geçirmemiz lazım."
Bakan Ergün'ün Çorlu ziyaretinde Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, Belediye Başkanı Ünal Baysan, AK Parti İl Başkanı Soner Çizen, İlçe Başkanı Atilla Arıksoy, ÇTSO Meclis Başkanı İhsan Erik ve Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Yemişçi de yer aldı.