Özgürlük konvoyu Adana'da

Ambargo ve işgal altında olan Filistin'e destek amacıyla Fransa, İtalya, Yunanistan, Türkiye, Suriye, Ürdün, Mısır üzerinden araç konvoyu ile Gazze'ye ulaşmayı hedefleyen 'Filistin'e Özgürlük Konvoyu' Adana'ya geldi.

Gazze'deki ambargoyu kaldırmak için İngiltere'nin başkenti Londra yola çıkan "Filistin'e Özgürlük Konvoyu" Adana'ya ulaştı. Londra'dan 80, Amerika Birleşik Devletleri'nden (ABD) 47, Türkiye'den 80 araç olmak üzere toplam 207 araçlık konvoyu yaklaşık 400 kişi çoşkuyla karşıladı. Konvoyun Türkiye ayağını organize eden İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın dört bir yanından Filistinlilere destek için gelen savaş karşıtlarına ikramda bulundu. TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde ağırlanan
misafirlere akşam yemeği ikram edildi. Birlikte yenen akşam yemeğinde Filistin bayrakları çoşkuyla sallandı.
"Filistin'e Özgürlük Konvoyu" hakkında bilgi veren İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, özellikle zulüm gören müslümanlara yönelik bir koruma çalışması olduğunu söyledi. Daha önce iki kez konvoy yapıldığını ve bunların ses getirmediğini belirten Yıldırım, "Daha önceki konvoylar Gazze'ye girdi. Şimdi yapılan konvoy gerçekten ses getirdi. Çünkü ambargo savaş bitmesine rağmen devam ediyor ve insanlar sessizce ölüyorlar. Şu an orada tıbbi malzemeler işlevini göremez hale geldi. Yiyecek
sıkıntısı var. İlaçlar tükendi. Kış geldi ve bu yıl kış ağır geçiyor. İnşaat malzemesi Gazze'ye girmedi. 20 bin ev tamamen bombardımanda yok olmuştur. 1 yıldır hiçbir şey yapılamadı. Bu ambargonun kalkması lazım diye beklerken bu arada Mısır duvar örmeye başlayacağını ilan etti. Tünellerden gelen birkaç kuruşluk gıda yardımını da engellenmeye çalışılıyor" dedi.
1,5 milyon insanın ölüme terk edildiğini vurgulayan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Özgür ve uygar olduğunu iddia edenler dünyanın gözü önünde 1,5 milyon insanı ölüme terk etti. İşte buna dikkat çekmek istiyoruz. Ambargonun kalması gerektiğine inanıyoruz. 27 Aralık'ta Gazze'de olacağız. Kapıdan geçeceğiz. Orada büyük bir yürüyüş yapıp Filistin'de yaşananları bütün dünyaya ilan edeceğiz. İsrail nasıl Gazze'yi kuşattıysa adalet ve vicdan nezdinde de İsrail bütün dünyada kuşatılmış olacak."
Konvoyda ambulans, itfaiye, seyyar aşevi gibi araçların olduğunu belirten Yıldırım, tıbbi malzeme ve özellikle diyaliz makinelerinin Gazze'ye ulaştırılacağını sözlerine ekledi. "Filistin'e Özgürlük Konvoyu" yarın Adana'daki şehir turunun ardından Gaziantep'e hareket edecek.