'Halk için görevdeyiz'

Belediyecilikte kalkınmanın, her alanda vatandaşın kalkınması anlamına geldiğini söyleyen Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 'Halka rağmen değil, halk için görevdeyiz' dedi.

Başkanlığını Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yürüttüğü Marmara Belediyeler Birliği'nin, Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğiyle düzenlendiği "Stratejik kent yönetimi" konulu sempozyum, Beylikdüzü Tüyap Fuar alanında yapılan "Kent 2009 Fuarı" kapsamında gerçekleştirildi. Fuara Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen belediye başkanlarının yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi de katıldı.

Başkan Recep Altepe, Marmara Belediyeler Birliği bünyesinde yürüttükleri eğitim faaliyetleri hakkında bilgi verip, tüm belediye başkanlarının bu eğitimlerden yararlanmasını istedi.

Türkiye nüfusunun yüzde 80'inin belediye sınırları içinde yaşadığını hatırlatan Başkan Altepe, "Önemi giderek artan yerel yönetimlerin yetkilerinin daha da arttırılması gerekli. Avrupa bunu daha önceden gerçekleştirdi. Son katıldığım Afrika Belediyeleri Zirvesi'nde de yerel yönetimlerinin yetkilerinin arttırılmasına yönelik kararlar alındı." dedi.

Marmara Belediyeler Birliği olarak siyasi parti ve görüş ayrımı yapmadan, her başkana ve her belediyeye eşit mesafede durduklarını dile getiren Başkan Altepe, "Birliğimizi, tüm belediye başkanlarımızla birlikte yönetmek istiyoruz. Hep birlikte çalışacağız ve belediyecilik alanında ülkemizin kalkınmasında rol oynamaya devam edeceğiz. Belediyecilikte kalkınma demek, her alanda halkımızın kalkınması demektir. Halka rağmen değil, halk için görevde olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyorum." diye konuştu.

Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı ve Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi de Türkiye'nin marka ülke olması yolunda Türkiye Belediyeler Birliği olarak Avrupa Birliği düzeyinde çalışmalara imza attıklarını belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ise yerel yönetimlerin öneminin özellikle partileri döneminde çok iyi anlaşıldığını, gerek yetki gerekse kaynak aktarımı konusunda belediyelerin desteklendiğini belirtti.

Sempozyumun sonunda Başkan Altepe, Bakan Dinçer'e çini tabak hediye ederken, Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı Nihat Zelbekçi ise çiçek verdi.

Daha sonra fuarı gezen Bakan Dinçer ve beraberindeki heyet, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ'nin stantlarını gezip, Başkan Altepe'den çalışmaları hakkında bilgi aldı.