Birecik'in çehresi değişiyor

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde Birecik Genç İşadamları Derneği (BİRGİAD)'nin SODES kapsamında açtığı Adaptasyon ve İstihdam Merkezleri ilçenin çehresini değiştirmeye başladı.

Mesleğini seven, girişimci, kalifiyeli ara eleman yetiştirmek için projeyi hayata geçiren BİRGİAD yetkilileri amaçlarının kalifiye ve işini bilen ara eleman yetiştirmek olduğunu belirtti.
Proje, Birecik Meslek Yüksekokulu öğrencilerini kapsıyor. Projenin aksamadan ilerlediğini belirten Koordinatör Şükrü Mat, "Bizler bu proje ışığında şehir dışından gelen Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin ilçeye adapte olmasını sağlarken barınma, mesleki seminerler, harçlık, sosyal sportif ve kültürel faaliyetleri ile öğrencinin okuluna adapte olmasını da sağlıyoruz. Hal böyle olunca da kazanan gençliğimiz ve ilçemiz oluyor." dedi.

Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi Birecik'te de kalifiyeli yetişmiş ara eleman bulmanın zor olduğunu belirten Mat, bu sorunu da ortadan kaldırmanın bu proje kapsamında olacağını vurguladı.

Projenin başlamasından sonra 5 adet adaptasyon ve istihdam merkezi açtıklarını belirten Mat, amaçlarının bu merkezleri 10'a çıkarmak olduğunu vurguladı. Proje kapsamında bir çok faaliyetlere imza atan BİRGİAD, geziler ve toplu konferansların ardından son olarak Birecik'in meşhur yemeklerini ve Birecik tarihini öğrencilere tanıtma fırsatı buluyor.