Batman'da sessiz yürüyüş

Batman Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, DTP'nin kapatalması ve son dönemde yaşanan olaylara dikkat çekmek amacıyla sessiz bir yürüyüş düzenledi.

Batman'da sessiz yürüyüş
Ağızlarına siyah bant çeken katılımcılar, yağmur altında Diyarbakır Caddesi Turgut Özal Bulvarı yanında bulunan sendika binasından Gülistan Caddesi'nde ki İnsan Hakları Anıtına kadar yürüdü.

KESK, TTB, DİSK, İHD, Makine Mühendisleri Odası gibi birçok sivil toplum kuruluşu ve sendika tarafından oluşturulan Batman Emek ve Demokrasi Platformu üyesi bir grup DTP'nin kapatılması ve yaşanan son olaylara dikkat çekmek amacıyla sessiz bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Ağızlarına siyah bant çekip, "Partileri değil silahları susturun", "Yaşasın halkların kardeşliği", "Siyaset hakkı engellenemez" yazılı dövizler taşıyan kalabalık grup Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önüne kadar yürüyüp burada basın açıklaması yaptı.

Basın açıklaması öncesi söz alan Platform Dönem Sözcüsü SES Batman Şube Başkanı Deniz Topkan, ağızlarına çektikleri siyah bantla yaşanan olayları protesto etmek için toplandıklarını belirterek, pati kapatılarak, insanlar susturularak, yok sayılarak, bir sürecin devam ettirilemeyeceğini ifade etti.

Daha sonra basın açıklamasını okuyan TTB Genel Sekreteri Mahmut Çiftçi, demokratik açılımın kalıcı barışa dönüşmesini umut ederken, yaşanan son olaylarla umudun yerini toplumsal kaos ve kargaşa bıraktığını kaygı ile izlediklerini söyledi.

Sorunların çözüm yerinin TBMM olması gerektiğine inandıklarını belirten Çiftçi açıklamada şunları ifade etti. "Batman Emek Platformu olarak başta parlamento olmak üzere siyasal partileri, tüm emek ve meslek örgütlerini, sorunların çözümünde barışı esas alan tüm güçleri, aydınları, sanatçıları ve demokratik bir Türkiye özlemi taşıyan herkesi savaşa karşı barışı egemen kılmak için katkı sağlamaya çağırıyoruz"

Basın açıklamasının okunmasının ardında kalabalık grup sessizce dağıldı.