Sine-i Millete kararından dönüş

Anayasa Mahkemesi'nin kapatma kararı vermesinin ardından, Meclis'ten fiilen çekildiklerini açıklayan DTP'li 19 milletvekili istifa etmekten vazgeçti.

TBMM'deki çalışmalardan fiili olarak çekilen eski DTP milletvekilleri, istifa edeceklerini duyurmuşlardı. Bugün çıkacak karar Barış ve Demokrasi Partisi'nde devam niteliğinde olabilir. Milletvekilliği düşürülen Ahmet Türk ise 14.30 da basın toplantısı düzenleyecek.

İSTİFALARA EVET DİYECEKLER Mİ ?

Kapatılan DTP'nin 19 milletvekilinin istifalarını gün içinde sunmaları bekleniyordu, ancak vekillerin bu karardan vazgeçme eğiliminde olduğu belirtildi. İstifaların TBMM Genel Kurulu'nda oylanması, bu oylamada da salt çoğunluğun istifalara "evet" demesi gerekiyor.

MHP istifalara "evet" oyu kullanacağını açıklamıştı, CHP'nin tavrı henüz belli değil. Belirleyici olan ise AK Parti'nin tavrı olacak. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AK Parti'nin bu konuda henüz karar vermediğini belirtmişti. Eski DTP'liler istifalarını verdikten sonra TBMM Başkanlık Divanı 7 gün içinde tespit yapacak. İstifaların Genel Kurul gündemine alınıp alınmayacağına ise Meclis Başkanlığı karar verecek.