Sigara bırakmada yüzde 25 başarı

Kayseri'de sigarayı bırakmak isteyerek polikliniğe başvuran bin kişiden 250'si sigarayı bırakmayı başarabildi.

Sigara bırakmada yüzde 25 başarı
Hastanenin sigara bırakma polikliniğine bin kişi başvuru yaptı ve bunlardan 250'si sigarayı bırakarak başarı belgelerini almaya hak kazandı. Sigarayı bırakanlar için düzenlenen törene, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ve Nuh Naci Yazgan Göğüs Hastalıkları Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Demirel ile sigarayı bırakan kişilerin yakınları katıldı.

Sigarayı bırakan ve başarı belgesi ile ödüllendirilen İbrahim Çete, "Sigarayı kendi irademle bıraktım. Bırakmak isteyenler ilk önce beyinlerinde bitirmeleri gerekiyor" şeklinde konuşarak sigara tiryakilerine tavsiyelerde bulundu.

Psikolog Sevil Durmuş ise, sigara bıraktırmada uyguladıkları teknikleri çok zor olmadığını söyleyerek, "4 ay kadar burada psiko tedavi uyguluyoruz, beyinde bitirmeleri konusunda uygulamalarda bulunuyoruz. Sigarayı bırakmakta direnen hastalara ise ilaç yöntemiyle yardımcı olmak kaydıyla bıraktırıyoruz. 1 sene kadar takibini birebir yaptıktan sonra, hastalarımızı buradan başarı belgesi ile mezun ediyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 250 kişiye başarı belgeleri verildi.