Şiddetli yağış Edremit'i vurdu

Edremit Körfezi'nde sabaha karşı başlayan şiddetli yağış hayatı kötü yönde etkilerken, E-87 karayolunun bir bölümü su altında kaldı.

Trafiğin tek şeritten verildiği yol üzerindeki işyerlerini de su basınca buralarda çalışan işçiler iş makineleriyle taşındı. Sağanak yağmur sebebiyle Balıkesir'in Edremit ilçesi başta olmak üzere Ayvalık ve Burhaniye ilçeleriyle bağlı beldelerindeki sokak ve caddelerde su birikintileri oluştu. Edremit Anadolu Lisesi ve jandarma karakolunu bahçeleriyle bazı işyerleri ve evleri su bastı. Özellikle Edremit'te etkili olan yağmurda belediye ekipleri yetersiz kalınca, çevre beldelerden vidanjör takviyesi yapıldı. Yağmur öğle saatlerinde kesildikten sonra vatandaşlar, evlerinde ve işyerlerindeki suları boşaltmaya başladı.

Okulun yanından geçen dere yatağındaki rögar kapakları, iş makineleri yardımıyla kırılarak genişletildi. Belediye ekipleri, su basan yerlerde çalışmalara devam ediyor. Yağmur sebebiyle bazı maddi hasarlı küçük trafik kazaları da meydana geldi. Meteoroloji, bölgede gök gürültülü sağanak yağmurun akşam saatlerine kadar devam edeceğini bildirdi