Sağlık personeli yangın eğitimi aldı

Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan 75'inci Yıl Milas Devlet Hastanesi'nde çalışan personel yangın tatbikatı yaptı.

Özel ve devlet hastanelerinde bugüne kadar meydana gelen yangınların ardından 75’inci Yıl Milas Devlet Hastanesi yangın önlem tedbirlerini arttırdı. Hastane personeline önce yangın hakkında seminer verildi ve ardından yangın söndürme tatbikatı yaptırıldı.

Seminerde bir konuşma yapan 75’inci Yıl Milas Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Mehmet Demirel; “Binamızdaki yangın sistemi daha önceden çalışmıyordu. Ama şimdi onu çalıştırır hale geldik ve binamız şu anda gerçekten iyi korunur vaziyette. Bu konuda eğitimlerimizi sıklaştıracağız. İnşallah yangınsız günler yaşayacağız.” dedi.
Hastanede görevli, hemşire, hasta bakıcı güvenlik görevlilerini kapsayan personel Milas Belediyesi İtfaiye Amiri Haluk Önen ve Çavuşlar Gürler Topuz ve Mustafa Çiftçi tarafından bilgilendirildi.

İtfaiye ekipleri tarafından teorik olarak anlatılan yangın, yangın çeşitleri ve yangınla mücadele sonrasında yapılan yangın tatbikatı ile pekiştirildi. Tatbikata katılan itfaiye görevlileri ilk olarak yangın söndürme tüpleri hakkında bilgiler vererek özelliklerini tanıttı.

İtfaiye görevlisinin alevlere müdahale etmesinin ardından hastane personelinin alevlere müdahale etmesi istedi. Alevlere kontrollü şekilde yaklaşan hastane personelleri doğru bir müdahale ile alevleri söndürdü. İtfaiye görevlisi özel güvenlik görevlisinin de yangına müdahale etmesini istedi.

Yangın söndürme tatbikatı başarılı bir şekilde sonuçlandı. Ancak yangın seminerine çok fazla personelin katılmaması ve yangın tüpünün birinin arızalı çıkması dikkatlerden kaçmadı.