Muhtarlar sorunlarını dile getirdi

AK Parti Kars Sarıkamış İlçe Teşkilatı üyeleri, İl Genel Meclis üyeleri ile mahalle ve köy muhtarlarını yemekte buluşturdu.

AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından Sarıkamış Öğretmenevi'nde düzenlenen yemekte köy ve mahalle muhtarlarının sorunları masaya yatırıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Yurt, 2003-2009 yılları arasında köylere yapılanları ve yapılmayanları görüşmek üzere toplandıklarını ve köylere büyük hizmetler götürdüklerini belirtti. AK Parti olarak muhtarların daima yanında olduklarının altını çizen Yurt, "Başbakanımızın da dediği gibi yolu, suyu ve altyapısı olmayan köy kalmayacaktır. Bundan dolayıdır ki bizler Sarıkamış teşkilatı olarak hiçbir şekilde ayrım yapmadan bütün köy ve mahalle muhtarlarımıza destek vermeye devam edeceğiz." dedi.

İl Genel Meclis Üyesi Zeynel Çam ise Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çam, "Köylerin en önemli sorunu su, yol ve altyapı hizmetleridir. KÖYDES çalışmalarıyla Sarıkamış'ta yolu ve suyu olmayan köyümüz kalmamıştır." dedi. Çam, Sarıkamış Devlet Hastanesi'ni örnek göstererek, "Daha önceden en ufak rahatsızlıklarda bile hastalarımız Erzurum'a sevk ediliyordu. Şu an devlet hastanemizde 8 uzman hekim ve 12 pratisyen hekimle birçok ameliyat yapılabilmektedir. Yeni yapılacak 50 yataklı devlet hastanemizin de ihalesi yapıldı ve en kısa sürede bitirilerek Sarıkamışlılar'ın hizmetine sunulacak." şeklinde konuştu.

Muhtarların sorunlarını dinleyen ve tek tek not alan AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Yurt, toplantının sonunda muhtarlardan köylerinin sorunlarını bir dosya halinde kendilerine teslim etmelerini istedi.

Yemeğe AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Yurt, İl Genel Meclis Üyeleri Hanali Çetinkaya, Hacı Ateş ve Zeynel Çam, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ülay Erdoğan, Türk Kızılayı Sarıkamış Şube Başkanı Mir Hasan Taş, sivil toplum örgütü temsilcileri ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.