Muğla'da DTP'lilere tepki

DTP'lilerin basın açıklaması yapacağını duyan, kendilerine 'Muğla Türk Milliyetçileri' olarak adlandıran bir grup ellerine Türk bayrağı alarak sokaklara döküldü.

Kapatılan DTP'lilerin Sınırsızlık Meydanı'nda basın açıklaması yapacağı duyumunu alan vatandaşlar, açıklamayı protesto etmek amacıyla meydana geldiler. Kısa sürede 2 bin kişiye ulaşan grup daha sonra sloganlar atmaya başladı. 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'İmralı Apo'ya mezar olacak', 'Hepimiz askeriz, silah isteriz', 'Türk-Kürt kardeştir, Apo kalleştir' sloganları atan grup, daha sonra şehitler için saygı duruşunda bulundu ve ardından İstiklal Marşı okudular. Çevik kuvvet ile 1 adet panzer, açıklama sırasında bir olumsuzluk yaşanmaması için il merkezinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Muğla Türk Milliyetçileri adına konuşan Emrah Oltulu, vatandaşların kandırılmak istendiğini belirterek, açılımı eleştirdi. Oltulu, "Şehir merkezlerinde insan hakları deyip terör haklarını savunuyorlar. Üniversitelerde sosyal aktivitelerde bulunup kendilerini ezik göstererek 'Kürt olduğumuz için baskı görüyoruz' diyorlar. Biz büyük Türk milletiyiz. Bizim açılıma ihtiyacımız yoktur. Bu ailenin içerisinde Türk'e de, Kürt'e de, Laz'a da, Çerkez'e de yer vardır. Biz burada tavrımızı gösteriyoruz. Bizler
gerekirse zamanı yeniden yazmaya hazırız" dedi.