ÇYDD'de skandal fişleme

ÇYDD'nin burs verdiği öğrencileri 'PKK irtibatlı, ancak bursu kesilmemeli' diye fişlediği ortaya çıktı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin burs verdiği öğrencileri fişlediği ortaya çıktı.

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal bir süre önce Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e cevaplaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

CHP'Lİ VEKİL ÇYDD'Yİ ÖVDÜ AMA…

Önergede; Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin faaliyetleri övüldükten sonra, Dernek'ten burs alan öğrencilerin listesine "Ergenekon Davası" kapsamında neden el konulduğu soruldu.

"BU BURSİYER KÜRT, BU ALEVİ…"

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in önergeye yazılı olarak verdiği cevapla tüyler ürperten gerçekler ortaya çıktı. ÇYDD'nin burs verdiği binlerce öğrenciyi fişlediği tespit edildi. Burs alan öğrencilerin isimlerinin karşısında "Kürt, Alevi, PKK irtibatlı" gibi notlar vardı.

"PKK'LIDIR BURS VERMEYE DEVAM EDİN"

Notlar sadece bununla sınırlı değil. Bu isimlerin karşısında bazı hatırlatmalar da yapılmış. Mesela; "PKK irtibatlı, ANCAK BURSU KESİLMEMELİ" diye de not düşülmüş.

ARAMA TALİMATINI MAHKEME VERDİ

Bakan; bu belgelerin İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin, ÇYDD'den burs alan yaklaşık 15 bin öğrencinin "terör örgütleriyle bağlantılarının bulunup bulunmadığının" araştırılması talimatıyla ortaya çıktığını açıkladı. Adalet Bakanı konuyla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından özel incelemenin yapıldığını da belirtti.