CHP'den DTP'ye tepki

CHP'li Mustafa Özyürek, eski DTP'lilerin Öcalan'ın talimatıyla Meclis'e geri dönmesine tepki gösterdi.

CHP Sözcüsü ve Genel Sayman Mustafa Özyürek, kapatılan DTP'nin milletvekillerinin istifa etmeme kararıyla ilgili, ''Kendilerini seçen insanlar, seçmenler, onları dört yıl görev yapsın diye seçmişlerdir. 19 milletvekili ile ilgili herhangi bir yasaklama olmadığına göre, milletvekilliklerine devam etmeleri son derece doğaldır'' dedi.

Özyürek, ''Yalnız, Ahmet Türk'ün açıklamasında Abdullah Öcalan'ın da isteğine uyarak bu istifadan vazgeçtiklerini söylemiş olması büyük bir talihsizliktir'' diye konuştu.

Özyürek, yaptığı açıklamada, kapatılan DTP'nin 19 milletvekilinin istifa etmeme kararı aldığını belirterek, ''Bu 19 milletvekilinin Meclis'ten çekilme konusundaki kararı açıklandığında da ben kişisel olarak bu kararın arkasında duramayacaklarını, Meclis'ten çekilmeyeceklerini söylemiştim. Şimdi o kararı almış bulunuyorlar'' dedi. Özyürek, şunları kaydetti:

''Kendilerini seçen insanlar, seçmenler, bunları dört yıl görev yapsın diye seçmişlerdir. 19 milletvekili ile ilgili herhangi bir yasaklama olmadığına göre, milletvekilliklerine devam etmeleri son derece doğaldır. Yalnız Ahmet Türk'ün açıklamasında Abdullah Öcalan'ın da isteğine uyarak bu istifadan vazgeçtiklerini söylemiş olması büyük bir talihsizliktir. Umarım bu arkadaşlarımız bir öz eleştiri yapacaklardır. Nerede yanlış yaptıklarını, toplumun büyük bir kesiminde kendilerine dönük tepkinin sebebini ve kaynağını araştırmaları gerekir. Bundan sonraki yeni partilerinde yapacakları çalışmalarını mutlaka terör örgütü ile aralarına mesafe koyarak, terör örgütü PKK'dan ayrıştırarak yapmaları gerekir. Çünkü terörle siyasi mücadele, demokrasi bağdaşmaz. Çalışmalarının hukuk kuralları içinde, şiddetten uzak olması gerekir. Bir grup kuracaklarını tahmin etmek zor değil, 19 milletvekilleri var. Zaten Ufuk Uras da katılacağını söyledi. 20 milletvekili ile yollarına devam edeceklerdir. Ancak tabii ki terör örgütü ve şiddetten uzak durmaları gerekir.''