Cezaevi önünde basın açıklaması

İnsan hakları Haftası nedeniyle, İnsan Hakları Derneği (İHD) Balıkesir Şubesi, cezaevi önünde bir basın açıklaması yaptı. İHD şube başkanı, Balıkesir Cezaevi'ndeki tutuklu ve hükümlülerle ilgili kendilerine bugüne kadar ulaşmış hiçbir işkence ve kötü muamele şikayetinin bulunmadığını söyledi.

Cezaevi önünde İHD adına yapılan açıklamaya, İHD şube başkanı ile Kesk'ten bir temsilci ve 16 öğrenci katıldı. Kendilerini Genç Sen'li olarak kamuoyuna tanıtan ve aralarında TKP üyesi olan üniversite öğrencilerinin sloganlar attığı eylemde, basın açıklamasını okuyan İHD şube başkanı Kemal Teke, cezaevlerinde işkencelere son verilmesini istediklerini söyledi. Polisin önlem aldığı cezaevi önündeki açıklamada konuşan Kemal Teke, bir soru üzerine, "Balıkesir cezaeviyle ilgili bir şikayet almadık, ancak, genel olarak cezaevindeki tutukluların haklarını savunmak için buradayız. Biz insan hakları savunucuları, tüm tutuklu ve hükümlülerin dili, dini, etnik kökeni, cinsiyeti ve hakkındaki suçlama ne olursa olsun, yalnızca insan olmaları, yaşam hakkı ve insan onurunun korunmaları anlayışından hareket ederiz. Bu nedenle, insan hakları haftası içinde tutuklu ve hükümlerin yaşadıkları uygulamaları kamuoyunun da bilmesini istiyoruz" dedi.

Cezaevlerindeki tek kişilik hücrelerin insanların psikolojisini bozduğunu belirten Teke, İnsan Hakları Haftası'nda cezaevlerinin olmadığı günlerin özlemini çektiklerini söyledi. Üzerlerine İHD yeleklerini giyen gurubun cezaevi önündeki basın açıklamasını çevredeki vatandaşlar şaşkınlık içinde izledi.