Almanların gözü Gaziantep'de

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı tarihi mirası koruma çalışmaları Almanlar'ın ilgisini çekti.

Almanların gözü Gaziantep'de
Suriye'nin Halep ve Şam kentlerinde çalışmalarını sürdüren Alman Alman Teknik Yardım ve İşbirliği Heyeti (GTS), Eski Şehir Koruma Yetkilileri Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen restorasyon ve koruma projelerini yerinde incelemek üzere 15 kişilik bir heyetle Gaziantep'e geldi.
Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda teknik heyetle bir araya gelen Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim yaptığı açıklamada, "Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin Kültürel Mirasımızı koruma çalışmaları sadece ülkemizde değil komşu ülke Suriye'nin Halep ve Şam şehirlerinde de yankı uyandırdı. 15 yıldır bu şehirlerde tarihi yapıların korunması faaliyetlerini sürdüren Alman Alman Teknik Yardım ve İşbirliği Heyeti, Belediyemiz tarafından az zamanda yapılan bu başarılı çalışmaları yerinde görmek
istediklerini söylediler" dedi.
Evrim, "Halep'le kurduğumuz kardeş şehir ilişkileri kapsamında uygulanan ortak projeleri de takip ettiklerini belirten heyet bizden Şam şehri için de böyle bir işbirliği beklediklerini ifade ettiler. Heyette bulunan GTS Proje Yöneticisi Dr. Thomas J.Pritzkat ve Şam Şehri Proje Yöneticisi Regina Kallmayer Gaziantep'ten ve yapılan çalışmalardan çok etkilendikleri belirterek, hayranlıklarını gizleyemediler' diye konuştu.
GTS Halep Şehri Proje Yöneticisi Dr. Thomas J.Pritzkat ile Şam Şehri Proje Yöneticisi Regina Kallmayer'in beraberinde ziyarette bulunan heyete Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim tarafından Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan koruma ve restorasyon projelerini içeren bir sunum yapıldı.