Akçakale Kaymakanı'nın eğitim aşkı

Şanlıurfa'nın Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, eğitim seferberliği kapsamında bir çok köyü gezerek anasınıfı yapımı için köylüden destek istedi.

Akçakale ilçesine bağlı Alıncık köyünü gezen Kaymakam Aygöl, öğrencileri ziyaret etti. Öğrenciler Kaymakam Aygöl'ü "Hoş Geldiniz" dövizi ile karşılayarak gül verdi. Öğrencilerin yazma becerilerini görmek için Kaymakam Aygöl öğrencileri test etti. Öğrencilerin yazı yazma ve kendilerini ifade etmede başarılı olduğunu gören Kaymakam Aygöl, okul öğretmenlerine teşekkür etti. Daha sonra Kaymakam Aygöl öğrencilere kırtasiye yardımı yaptı.

Kaymakam Şefik Aygöl, öğrencilere ana sınıfı ve voleybol sahası müjdesini vererek, "Bizler sizleri seviyoruz. Sizlerin başarılı olmasını istiyoruz. Minik arkadaşlarınızın da eğitim ve öğretime hazırlanması için köyünüze anasınıfı yapacağız. Bu yüzden destek için köye gelmiş bulunmaktayız. Bölgemizde eğitim öğretimin kalitesini artırmak ve çocuklarımızın kendilerini ifade edebilmeleri için ana sınıfı yapmamız şarttır. Ancak köylere anasınıfı yapmak için köylünün mutlaka katkı sağlaması gerekir devlet bunu bizden istiyor. Anasınıfı olmadığı için çocuklarımız eğitime geç başlıyor. Şu anada öğretmenlerimiz Türkçe öğretmekle uğraşıyor. Öğretmenlerimiz bu çocuklarla iki yıl uğraşıyorlar. Ama ana sınıfı olursa çocuklarımız diğer bölgelerdeki eğitim seviyesi ile aynı anda başlamış olacak. Çocukların başarısı en az iki kat daha artacak ve başarı oranı yükselecektir. Şu anda neredeyse bütün köylerimizde anasınıfı yapımına başladık. Şu ana kadar yüzde 60'lara ulaştık. İlçede 7 bin öğrencinin 3 bin 600'ü ana sınıflarda eğitim görüyor. Biz bu sene bu oranı yüzde 80'lere yükseltmeyi düşünüyoruz. Bu zorunlu bir hizmet. Zorunlu bir eğitim değil ama, eğitime çok ciddi anlamda katlı sağlayan bir iş. Bu bölgede çocuklarımız Türkçeyi öğrenmede zorluk çektiği için, bu bölgede daha da ciddi bir ihtiyaç olmuş oluyor. Ben sizlerden bu konuya katkıda bulunmanızı istiyorum. Biz bütün köylerden katkı aldık ve köylerimizde bir bir buçuk ayda öğretmenlerini atayarak hizmete koyduk. Ana sınıfların halıları alındı döşendi ve çocuklar içinde oyun bile oynuyor. Bu şekliyle bebeler temiz bir ortamda eğitim görmüş oluyor. Sizlerin köylülerin katkısı ile bu köylerde bir sonuca geldik. Birlikte hareket edilince köye suda gelir başka şeylerde gelir" dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Aygöl köyü gezerek köy halkı ile sohbet etti.