Yeni grup kursak onu da kapatırlar!

Kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Türk Meclis'te yeni grup kurulacak mı sorusuna 'biz fazla olmak için gelmedik' dedi.

Kapatmanın ardından bütün milletvekilleri ile Diyarbakır'a giden Türk dün akşam Ankara'ya döndü. Uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türk yeni grup kurulacak mı sorusun şöyle yanıtladı: Anayasa Mahkemesi'nin kararından sonra inanıyoruz 19+1'in de işe yaramayacağını, kısa bir süre sonra bu formülü de sona erdirmeye yönelik farklı bir yaklaşımın ortaya çıkacağını da düşündük.

Ahmet Türk, kendilerine oy veren halkın Meclis zeminini terk etmelerinden dolayı üzgün olduklarını belirterek, "Halk terk etmemizi de istemiyor. Ama siyasetçinin görevi halka öncülük etmektir" dedi.

DTP'NİN DEĞERİNİ BİLEMEDİLER

Meclis'te bulunan bir DTP'nin değerinin anlaşılamadığını belirten Türk şöyle devam etti: "Sayın Cumhurbaşkanından tutun da diğerlerine kadar, `Bu parlamentonun bu yapısı, farklılıklarının olması Türkiye açısından önemli bir şans' dediler. Peki bunu dedikten sonra siyasi partilerin hangisi DTP'nin Meclis'te bulunmasının değerini bildi. Bırakın desteklemeyi, hoşgörüyü adeta bulunmamızdan rahatsız olan bir tavırla karşı karşıya kaldık. Orada fazlayız, orada işe yaramayız, orada bütün doğru söylemlerimize, barışçı söylemlerimize rağmen bizi ötekileştiren bir mantıkla karşı karşıya kaldık."

YENİ GRUP MÜMKÜN MÜ

Türk Meclis'te Uras'ın da desteğiyle yeni bir grup oluşturup oluşturmayacaklarıyla ilgili soruya ise, "Anayasa Mahkemesi'nin kararından sonra inanıyoruz 19+1'in de işe yaramayacağını, kısa bir süre sonra bu formülü de sona erdirmeye yönelik farklı bir yaklaşımın ortaya çıkacağını da düşündük. Biz sorununun çözümüne katkı sunmak için geldik. Fazla olmak için gelmedik. Eğer bizi bir fazlalık gören bir mantık devam ederse, bizim yapacak hiçbir şeyimiz yok" diye yanıtladı.