Vestel Avrupa üçüncüsü

Beyaz eşya ve televizyon üreticisi Vestel, Çin'le girdiği rekabetten güçlü çıkarak LCD pazarında Avrupa'nın ilk 3'ü arasına girdi.

Avrupa’da yüzde 15’lik bir pazar payı yakaladıklarını belirten Vestel İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül, hızlı servis hizmeti vererek, Çin markalarına karşı avantaj kazandıklarını belirtti.

Tüplü televizyondan LCD’ye geçişte Avrupa pazarında kaybettikleri kanı geri kazandıklarını söyleyen Yüngül, 2010 yılının 2009’a göre çok daha iyi bir yıl olacağını belirtti. Yüngül, bu yılın sektör için çok zor geçtiğini, buna rağmen şirket olarak başarılı bir dönem geçirdiklerini, krizi önceden görüp yeniden yapılanmaya gitmeleri nedeniyle bu yılı adetsel bazda büyüyerek, cirosal bazdaysa önceki yıla göre aynı seviyede kalarak tamamlayacaklarını belirtti.

PAZARI GERİ ALIYORUZ


Yüngül, Avrupa pazarında kriz sürecinde güçlendiklerini, eski pazar paylarını yakalamaya başladıklarını belirterek “Özellikle televizyon pazarında hızla güçleniyoruz. LCD televizyonda bu yıl ayda 100 bin adet üretiyorduk, önümüzdeki sene 300 bini geçeceğiz. Tüplü televizyondan LCD’ye geçişte irtifa kaybetmiştik. Tüplü televizyonda ilk sıradaydık, LCD ile beraber çok gerilere düşmüştük. Onu da şimdi atlattık” diye konuştu.

HIZLI SERVİSLE ÇİN’İ ZORLADIK


Ömer Yüngül, verdikleri hızlı servisle Avrupa’da Çinli markalara karşı rekabet gücünü artırdıklarını ifade etti. Kriz öncesinde yıldızı parlayan Doğu Avrupa’da gelirlerin düşmesiyle tüketimin azaldığını, klasik pazarların ön plana çıktığını dile getiren Yüngül “Herkes (Yeni pazarlar aramalıyız’ diyor, ama Avrupa hala çok iyi pazar. Alternatif pazarlarda atağımız var, ancak Ortadoğu için biraz daha vakit var. Bu pazarlarda her şey legal yapılırsa Çin ile de rekabet edebiliriz” dedi.