Tekel işçileri parkta sabahladı

Dün geceyi Ankara Atatürk Spor Salonu'nda geçiren Tekel işçileri bu geceyi de eylemlere sahne olan Sıhhıye'deki Abdi İpekçi Parkı içinde geçirdi.

3 çadırın kurulduğu park içinde çadıra giremeyen işçiler, parkın değişik yerlerinde ateş yaktı. İşçilerin yağmur ve soğuktan korunmak için yaptıkları, ilginç görüntülere sahne oldu.
Tekel işçilerinin eylemi bugün de devam etti. AK Parti Genel Merkez binası önüne emniyet güçlerince yaklaştırılmayan ve dün geceyi Atatürk Spor Salonu'nda geçiren işçiler bu geceyi dışarıda geçirdi. Sıhhiye'deki Abdi İpekçi Parkı'nda toplanan işçiler, Tek İş Genel Sendikası'nın kurduğu çadırlarda kaldı. Çadırlara sığmayan işçilerin büyük kısmı ise yağışlı havada geceyi dışarıda geçirmek zorunda kaldı.
Parkın değişik kesimlerinde ateş yakarak soğuktan korunmaya çalışan işçilerin bu durumu ilginç görüntülere sahne oldu. İşçilerin rahatsızlanma ihtimaline karşı sendikanın Diyarbakır'dan gelen ambulansı parkta bekletildi. Çevik kuvvet ekipleri de parkın etrafında güvenlik tedbiri aldı.
Tekel çalışanlarından Murat Aydeniz, kendisinin Arap olduğunu, şu anda bir Türk ve Kürt olan arkadaşıyla aynı ateşin etrafında kenetlendiğini söyledi.
Burada bir Türkiye mozaiğini temsil ettiklerini belirten Aydeniz, "Bizleri bir araya getiren ekmek kavgası. İnsanları iki şey bir araya getirir, biri Türk bayrağı diğeri ise ekmek kavgası. Şu anda biz bunu temsil ediyoruz. Mücadelemiz, hakkımız verilene kadar devam edecek" dedi.