Şantajcı sevgili yakalandı

Öpüşme fotoğrafıyla şantaj yaparak 16 yaşındaki R.K.'dan 5 bin TL alan kişi yakalandı.

BURSA’nın merkez Yıldırım İlçesi’nde 16 yaşındaki lise öğrencisi sevgilisi R.K. ile öpüşürken çektirdiği fotoğraflarla şantaj yaparak 5 bin TL alan 21 yaşındaki pazarcı H.S. yakalandı.

Osmangazi İlçesi Yenievler Mahallesi’nde pazarcılık yapan H.S. lisede okuyan 16 yaşındaki sevgilisi R.K. ile bir parkta buluştu. H.S.’nin çevredeki çalılıkların arkasına gizlenmiş olan arkadaşı 19 yaşındaki T.A., buluşma sırasında öpüşen çiftin görüntüleri cep telefonu ile çekti.

Kız arkadaşına tuzak kuran H.S., görüntüleri ailesine vermekle tehdit ederek R.K.’dan para istemeye başladı. Genç kız ise babasının evde bulunan paralarından bin TL çalarak görüntüleri geri aldı. Ancak görüntülerin kopyalarıyla şantaja devam eden arkadaşı H.S., genç kızdan 4 bin TL daha aldı.

Evde bulunan paraların eksik olduğunu fark ederek kızını sıkıştıran baba, durumu öğrenince polise başvurdu. Genç kızı tekrar arayan H.S.’nin 500 TL daha istemesi üzerine Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Bürosu ekipleri önce T.A. ardından H.S.’yi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan iki şüpheliden H.S. tutuklanırken, T.A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.