E-Serisi Cabrio Türkiye yolunda

Mercedes, E-Serisi'nin 2009 sedan, coupe ve T modellerinin satışa sunulmasından sonra, Cabrio'nun da Türkiye'de satışı başlayacak.

Klasik kumaş tavanı ile cabrio geleneğini sürdüren yeni E Cabrio’nun geliştirilmesinde, “dört mevsim, dört kişi” sloganı mühendislerin öncelikli gündem maddesini olurşturdu. Birçok cabrio sonbahardan itibaren yollardan kaybolurken E-Serisi’nin dört kişilik cabrio modeli kış mevsiminde üstü kapalı olarak da sürüş keyfi ve konforu sunacak.

Yan görünümünde tipik bir cabrio siluetine sahip olan E Coupé, üstü açıldığında aracın içinde şiddetli hava akımlarını önleyen AIRCAP donanımı, sürücü ve yolcuların boyunlarına sıcak hava üfleyen AIRSCARF ve seri donanımda bulunan ve ses izolasyonu sağlayan “akustik tavan”ile dikkat çekiyor.

Mercedes-Benz’in ilk kez 2004 yılında uyguladığı AIRSCARF ile ilk kez bu otomobilde kullanılan ve üstü açık kullanımda konforu arttıran AIRCAP, E-Serisi Cabrio’da konforu artıran donanımlar. Aracın tavanı açıkken sürücü ve yolcuların araç içinde oluşan kuvvet-li hava akımlarını ve rüzgar gürültüsünü önleyen AIRCAP, 160km/saat hıza kadar araç seyir halindeyken kullanıma alınabiliyor.
Aracın kumaş tavanı ise, 40 km/saat hıza kadar araç hareket halindeyken de 20 saniyede tamamen açılabiliyor ve arka koltukların arkasındaki özel bölümde saklanıyor. E Cabrio üstü kapalı olarak kullanıldığında ise bu hacim bagaja dahil edilebiliyor ve bagaj hacmi 390 litreye çıkıyor. 23,5 mm kalınlığındaki kumaş tavan ısı, ses, yağış ve rüzgara karşı koruma sağlıyor.

Yeni E-Serisi Cabrio’ da güçleri 125 kW/170 bg ile 285 kW/388 bg arasında değişen motor seçenekleri mevcut:

• E 220 CDI BlueEFFICIENCY Cabrio 125 kW/170 bg
• E 250 CDI BlueEFFICIENCY Cabrio 150 kW/ 204 bg
• E 350 CDI BlueEFFICIENCY Cabrio 170 kW/ 231 bg
• E 200 CGI BlueEFFICIENCY Cabrio 135 kW/ 184 bg
• E 250 CGI BlueEFFICIENCY Cabrio 150 kW/ 204 bg
• E 350 CGI BlueEFFICIENCY Cabrio 215 kW/ 292 bg
• E 500 Cabrio 285 kW/ 388 bg

Güvenlik açısından örnek bir donanıma sahip olan E Cabrio, standard donanımda olan yedi hava yastığı, emniyet kemeri gergi sistemi, sürücü ve önde oturan yolcular için ka-zalara duyarlı koltuk başlığı ile yolculara, geniş kapsamlı bir güvenlik paketi sunuyor.

Kaza anında saliseler içinde açılabilen, sürücü ve önde oturan yolcular için ön ve yanlar-da bulunan hava yastıkları, sürücünün baş ve diz kısmında da yer alıyor.

Sürücünün yorgunluğunu tespit ederek uyaran konsantrasyon kaybı uyarıcısı “Attention Assist” , olası kazayı algılayan ve yolcuları kazayı en hafif şekilde atlatmaya hazırlayan “PRE-SAFE”, kaza halinde yayaları koruyan “aktif motor kaputu”, trafik akışı yavaş-ladığında devreye giren, öndeki araç ile aradaki mesafeyi sürekli otomatik olarak ayarla-yan, öndeki aracın sert bir fren yapması ve sürücünün tepki vermemesi durumunda sesli ve görsel uyarı vererek ideal fren basıncını uygulayan DISTRONIC PLUS ve aracın hızı ile virajların eğimine uyum sağlayan “Akıllı ışık sistemi” (Intelligent Light System) de yeni E-Serisi Cabrio’nun en üst düzeyde güvenlik sunmasını sağlıyor.