Çelik'ten Baykal'a ilginç benzetme!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in benzetmesi CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı kızdıracak cinsten.. Çelik, Baykal için '23 Nisan'da çocukları hani koltuklara oturtuyoruz ya, Başbakan koltuğuna da kısa süreliğine Baykal'ı oturtalım. Bundan başka çaresi yok' dedi.

Çelik'ten Baykal'a ilginç benzetme!
Hüseyin Çelik, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un açıklamalarını değerlendirerek, "Siyasetçilerin görevi askerlerin yaptıkları konuşmalardaki satır aralarını okuyarak tahlil yapmak değildir" dedi.

AK Parti'nin Siyaset Akademisi eğitimine konuşmacı olarak katılmak üzere Samsun'a gelen Hüseyin Çelik, Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı ziyaret ettikten sonra AK Parti İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi, basın mensuplarının sorucularını cevapladı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'ın açıklamalarını değerlendiren Hüseyin Çelik, "Siyasetçilerin görevi askerlerin yaptıkları konuşmalardaki satır aralarını okuyarak tahlil yapmak değildir. Siyasetçinin muhatabı siyasetçidir. Sivil ve askeri bürokrasiyle böyle bir tartışmaya girmemizin doğru olmayacağını düşünüyorum. İlgililer olması gerektiği şekilde onu değerlendirir" yorumunu yaptı.

Demokratik açılım sürecini "5. viteste devam" edecek şeklinde açıklayan Hüseyin Çelik, demokratik açılımla ilgili İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın açıklamalarının programda hükümetin kararlılığının ısrarı ve azminin bir kez daha teyit edildiğini kaydetti. Çelik, "Sürece tıkaç olanlara diyoruz ki, çözümün bir parçası değilseniz, sorunun parçası haline gelirsiniz. Bazı siyasetçiler kendi elini taşın altına koymak yerine Mehmetçiği taşın altına koydular. 'Nasılsa sıkıntılı iş, ben bunla uğraşmam, elim cız eder, dokunmayayım' dediler. Bizi ihanetle, bölücülükle, PKK yol haritasına göre hareket etmekle suçluyorlar. Biz bunları milletin ferasetine ve basiretine havale ediyoruz. İki muhalefet lideri özellikle hakaretten başka bir şey yapmıyorlar" diye konuştu.

CHP lideri Deniz Baykal hakkında bir gazetede yapılan röportajı örnek gösteren Çelik, "Röportajı veren 'ben dünyaya bir daha gelsen Deniz Baykal olmak isterim' diyor. Sabah kalkacak, gidip yürüyüşünü yapacaksın, duşunu alacaksın, tıraşını olacaksın, mükemmel kahvaltını yapacak gidip TV konuşması yapacaksın, hiçbir konuda karar vermem gerekmeyeceksin, seçimi kaybetsen de sana bir şey olmayacak. Böyle hayata can kurban. Bir taraftan biri konuşuyor, diğer taraftan Başbakan iş yapıyor" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı iken Van gezisinde yaşadığı bir olayı anlatan ve Deniz Baykal'ın kısa süreliğine Başbakan yapılması halinde hırçınlığının geçeği şeklinde bir espriye değinen Çelik, "Baykal'ın iktidara gelmesi, Başbakan olması hayal mahsulüdür. 23 Nisan'da çocukları hani koltuklara oturtuyoruz ya, Başbakan koltuğuna da kısa süreliğine Baykal'ı oturtalım. Bundan başka çaresi yok" şeklinde konuştu.

Kapatılan DTP'nin milletvekillerinin istifalarını değerlendiren Çelik, konunun parti içerisinde tartışılmış veya görüşülmüş olmadığını kaydetti. Çelik, "Biz ortak akıla önem veririz. Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak bir toplantıda bir araya geleceğiz, bu işin bir istişare boyutu olacak. Türkiye için karar neyse onu alacağız. O meseleler duygusallık kaldırmaz. Hayati meselelerle duygularınız aklınızın önüne geçerse kaybedersiniz" görüşünü dile getirdi.

Çelik, medyanın ayna olduğunu, ama fuar aynası medya anlayışına ise karşı olduklarını sözlerine ekledi.