Çelik : Açılım gökkuşağı gibidir

AK Partili Hüseyin Çelik, ''Demokratik Açılım, Gökkuşağı modeli gibidir. Her rengin uyum içinde olmasıdır. Biz 72 milyon insanımıza bu devletin sahibinin kendileri olduğunu izah etmek zorundayız'' dedi.

Partisinin Siyaset Akademisi programına katılan Çelik, AK Parti iktidarıyla Türkiye'nin bir değişim ve dönüşüm sürecine girdiğini ve bölgesinde lider bir ülke konumuna geldiğini, yüzünü hem doğuya, hem batıya, hem, güneye hem de kuzeye döndürerek gelişmesini sürdürdüğünü söyledi.

''Demokratik Açılım'' projesinin hayata geçirilmesi gerektiği üzerinde duran Çelik şunları kaydetti:

''Demokratik Açılım, gökkuşağı modeli gibidir. Her rengin bir armoni içinde, bir bütünlük içinde, uyum içinde olmasıdır. Biz 72 milyon insanımıza bu devletin sahibinin kendileri olduğunu izah etmek zorundayız. Demokratik Açılım projesi, PKK'yı memnun etmek için yapılmış bir proje değildir. Terör ve terör alanını ortadan kaldırmak istiyoruz. Teröre bugüne kadar 300 milyar dolar harcandı. Ülkemizdeki Kürt, Çerkez, Boşnak gibi vatandaşlarımızın kendilerinin ötekileştirilmiş olduklarını düşünmelerini istemiyoruz. Biz Türkiye'nin demokrasi oksijenini arttırarak herkesin istediği kadar oksijen almasını istiyoruz.''

''Demokratik Açılım'' konusunda bazı kesimlerde ''genetik bir düşmanlık'' oluşturulduğunu savunan Çelik, herkesin meseleye sağduyulu yaklaşması gerektiğini dile getirdi.

Çelik, ''Demokratik açılım konusunda CHP ve MHP her zaman 3 H'de ısrar ediyor. Bunlar hamaset yapıyor, husumet yapıyor ve hakaret ediyor. Sabah, akşam bize hakaret ediyorlar. Herkesin aklını başına alması lazım'' dedi.

Partisinin ilkeli bir siyaset anlayışı olduğunu söyleyen Çelik, ''Biz siyasete ilkeli geldik, ilkeli gitmek istiyoruz. Mahkeme kadıya mülk değil, biz de gideceğiz. Çok önemli adamlar olmak istemiyoruz. Milletimizin gönlünde değerli insanlar olmak istiyoruz. Biz kubbede hoş bir seda bırakmak istiyoruz'' diye konuştu.

Çelik konuşmasının ardından partililerin çeşitli konulardaki sorularını da yanıtladı.