BDP'ye ilk soğuk duş geldi

DTP gitti, BDP geldi. Ancak yeni partiyi de sıkıntılı günler bekliyor. İlk uyarıyı Şırnak'ta bir vatandaş yaptı

BDP'ye ilk soğuk duş geldi
DTP'nin yerini alacak BDP'liler (Barış ve Demokrasi Partisi) yarın kentte geniş katılımlı düzenleyecekleri basın açıklaması için halka bildiri dağıtıp davet etti.

Bildiri dağıtımı sırasında Mesut Balta adlı Şırnaklı, DTP döneminde zaman zaman hatalar yapıldığını ve özeleştiri yapılması gerektiğini söyledi.

HERKESİ KUCAKLAYIN

Balta "BDP'den, daha bilinçli bir politika istiyoruz. Bütün ülkeyi düşünmelerini, sadece bu bölgeyi düşünmemelerini istiyoruz. Bir hareket yaptınız mı, bütün Türkiye'de yankılanacağını bilin" dedi. Balta, Kandil ve Mahmur'dan gelen gurupların karşılanması sırasında yaşanan görüntüleri kastederek, "Bu Silopi olayı ile ilgili eleştiri yapmak lazım. O yüzden sizden ricam, bu yeni partide biraz daha dikkat. Bütün halkı kucaklamalı. Başarılar diliyorum" diye konuştu.

'KÜRT HALKINI PARTİSİZ BIRAKMAMAK İÇİN'

Bunun üzerine Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal,"Biz dikkat ediyoruz biraz da hükümet dikkat etsin" karşılığını verdi. BDP'lilerin, yarın saat 10.00'da yapacakları açıklamaya destek vermeleri için Şırnaklılara dağıttığı bildiride şu sözler yer aldı:

"Egemenler, kahraman Kürt halkının siyasal iradesini bir darbe ile DTP'nin Demokratik, siyasi faaliyetlerinin önünü alarak, Kürt halkına köleliği ve savaşı dayatmıştır. Biz BDP olarak savaşa dur demek için, Kürt halkının sesi olabilmek için, Kürt halkını partisiz ve iradesiz bırakmamak için 17.12.2009 tarihinde BDP İlçe binası önünde tüm halkımızı aramızda görmekten onur duyarız."