Bakan Dinçer istifaya çağrıldı

Bazı sendika ve meslek odaları, Bursa Mustafakemalpaşa'daki maden ocağında meydana gelen patlamanın sorumlusu olduğu gerekçesiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'e istifa etmesi çağrısında bulundu.

KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Yunus Öztürk, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Hüseyin Demirdizen ve TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Tores Dinçöz basın toplantısı düzenleyerek maden ocağı kazası ile ilgili açıklama yaptı. Maden Mühendisleri Odası'nda yapılan toplantıda Yunus Öztürk, DİSK, Türk-İş, KESK İstanbul Şubeler Platformu, TMMOB, İstanbul Tabip Odası, İstanbul Eczacı Odası, İstanbul Diş Hekimleri Odası ve İstanbul Veteriner Hekimler Odası adına yapılan ortak açıklamayı okudu.
"Ölülerimizin arkasından ağıt yakmak değil sağlıklı ve güvenli ortamlarda çalışmak istiyoruz." diyen Yunus Öztürk, Bursa'da yaşanan son olayı hatırlattı. Öztürk, "Bu üzücü olayın birinci sorumlusu, daha fazla kâr uğruna çalışma yaşamındaki koruyucu önlemleri uygulamayan işverenler kadar işçi sağlığı ve iş güvenliği alanında çıkardıkları yasa ve yönetmeliklerle işçiyi işverenlerin ve piyasanın insafına terk eden hükümet ve başta Çalışma Bakanı Ömer Dinçer'dir" dedi.
Yaşanan iş kazaları karşısında siyasi ve sosyal sorumlulukların kişilerin dikkatsizliğine ve teknik personele yüklendiğini savunan Yunus Öztürk, "Yapılan gerçek sorumluları ve sorunları gizlemeye çalışmak ve bilgi kirliliği yaratarak kafaları karıştırmaktır. Oysa sorun da belli sorumlular da. Yaşanan kaza sonrasında yapılan incelemelerde bazı temel kusurlar var. Bu kusurlara rağmen maden ocağı çalışmaya ve çalıştırılmaya devam edilerek insanlarımız bilerek ölüm çukuruna gönderilmiştir" dedi.
Yunus Öztürk çalışma hayatındaki genel eksiklere dikkat çekerek, "Bu anlayış ve politikalar devam ettiği sürece maden ocaklarından da Tuzla tersanelerinden de, kot taşlayan işçilerimizden de acı haberler almaya devam edeceğiz. Yaşanan bu acı olayın neticesinde işletme sahiplerinin gözaltına alınmasının yeterli olmayacağı bir gerçektir. Gerekli denetimleri ve düzenlemeleri yapmayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, bulunduğu konumun gereğini yerine getirmemiştir. Kendisini acil istifaya davet ediyoruz" çağrısında bulundu.