34'üncü er iddiaları yalanladı

Bingöl'deki 33'er olayından yaralı kurtulan asker, kendisi hakkında medyada çıkan haberleri yalanladı.

Bingöl'de 33 erin katledildiği saldırıdan yaralı kurtulan gazi Erdal Özdemir, ''Hiç konuşmadığımız halde bizleri Silahlı Kuvvetlere karşı hedef gösteriyorlar'' iddiasında bulundu. Taraf gazetesi elinde kayıt olduğunu savundu.

Taraf Gazetesi Haber Müdürü Tuncer Köseoğlu ise ''Biz röportajda söylediklerinden haber yaptık. Kayıtları var. onun söylediklerine ne bir ekleme yapıldı, ne de çarptırıldı. Olduğu gibi verildi'' dedi.

Özdemir, Denizli'nin Karakova Köyü'ndeki evinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Bingöl'deki olayın ''Ergenekon ile bağdaştırılmasına anlam veremediğini, saldırının terör örgütü tarafından gerçekleştirildiğini'' belirtti.

Taraf Gazetesine herhangi bir açıklamada bulunmamasına rağmen, kendine atfen haber yapıldığını iddia eden Özdemir, ''Asker üzerinden siyaset yapmasınlar. Hiç konuşmadığımız halde bizleri Silahlı Kuvvetlere karşı hedef gösteriyorlar'' dedi.

Olayın olduğu günden itibaren sadece bir televizyon kanalına canlı bağlantı ile katıldığını öne süren Özdemir, ''Niye 33 askeri korumasız, silahsız yolladınız diye Necati Özgen Paşa'ya sordum'' dedi.

Özdemir, Bingöl'deki olayın meydana geldiği tarihten bugüne kadar hiçbir savcı ve güvenlik görevlisinin ifadesini almadığını vurgulayarak, ''Ben de hiçbir gazeteye konuşmadım'' iddiasında bulundu.