Proje tabanlı beceri yarışması

Milli Eğitim Bakanlığı, 'proje tabanlı beceri yarışması' düzenliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü, Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü ile Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren okul ve kurumlarda öğrenim gören öğrenci ve kursiyerleri kapsayan proje tabanlı bir yarışma düzenliyor.

Bu yarışmada, mesleki ve teknik eğitim okullardaki öğrencilerin, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda edindikleri mesleki bilgi ve becerilerini kullanarak girişimcilik, zekâ, bilimsel düşünme, rekabet edebilme bilinciyle araştırmaya yöneltilmesini ve teşvik edilmesini sağlamayı amaçlıyor.

Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde düzenlenmekte olan yarışmaya ilgi ve katılım her geçen yıl artmaktadır. Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan yarışmaya katılmak için 21-25 Aralık tarihleri arasında başvurular başlayacak. https://etogm.meb.gov.tr internet adresinde yayınlanacak olan formu internet ortamından doldurmak gerekiyor.

Daha sonra 01-03 Şubat 2010 tarihleri arasında okul/kurumlarda değerlendirilerek illerde yarışmaya katılması uygun bulunan projeler, 15-19 Şubat 2010 tarihleri arasında 81 ilde 10 yarışma grubunda yarışacak.

01-05 Mart 2010 tarihleri arasında yapılacak Bölge Proje Tabanlı Beceri Yarışmalarının birincisi seçilen 100 proje (10 bölge ili x 10 yarışma grubu) Ankara'da 22-26 Mart 2010 tarihleri arasında MEB Şûra Salonu'nda sergilenecek ve Türkiye dereceleri belirlenecektir.