Polis ve eylemciler birbirine girdi

25 Kasım'da düzenlenene memur eylemine katıldıkları gerekçesi ile açığa alınan demiryolu çalışanları için Haydarpaşa garında eylem düzenlendi.

Demiryolu çalışanları 25 Kasım'daki memur eylemine katıldığı için açığa alınan 16 arkadaşlarının işe iadesi için eylem başlattı. Haydarpaşa Garı'nda eylemcilere polis müdahale etti. 4 kişi gözaltına alındı. Gece boyunca 5 ilde eylem vardı.

KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası ile Kamu-Sen'e bağlı Türk Ulaşım Sen üyeleri dün geceden itibaren çalışmadı.

Haydarpaşa'da dün akşam saat 22. 00'de yapılması gereken Anadolu Ekspresi ile 22.30'daki Ankara Ekspresi trenleri hareket etmedi. Sendika üyeleriyle yolcular arasında zaman zaman tartışma çıktı.

Geceyarısından sonra Haydarpaşa Garı'ndaki eyleme polis müdahale etti. Eylemciler gar dışına çıkarıldı. Arbede sırasında 4 sendika üyesi gözaltına alındı.

KESK BAŞKANI POLİSİ SUÇLADI

KESK Başkanı Sami Evren polisin tavrını eleştirdi, "Polis işini yapsın" dedi.

Ankara ve Anadolu Ekspresi Haydarpaşa'dan gecikmeli de olsa hareket etti.

Başka illerde de iş bırakma vardı

KIRIKKALE

Ankara'dan Adana'ya gitmekte olan Çukurova Mavi Treni'nin 6 görevlisi de Kırıkkale Garı'nda iş bıraktı. Tren yaklaşık yarım saatlik beklemenin ardından başka görevliler tarafından seferine devam ettirildi.

BALIKESİR

İzmir-Ankara seferini yapan İzmir Mavi ve 9 Eylül ekspresleri Balıkesir Garı'nda durduruldu. Makinistler, eylemcilere katıldılar. Yolcular gidecekleri yerlere otobüslerle gönderildi.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de Enveriye İstasyonu'nda gergin anlar yaşandı. Meram Ekspresi yaklaşık 1 saat istasyonda bekledi.

ADANA

Adana Garı'nda da çalışanlar iş bıraktıktan sonra nöbet tutmaya başladı.

Kamu-Sen ve KESK üyesi çalışanlar işten uzaklaştırılan arkadaşları göreve yeniden başlayıncaya dek eylemlerini sürdüreceklerini söylediler.