Pasta ustası Adana'dan çıktı

Profesyonel pasta ustalarının katıldığı 'Ustaların Ustası Pasta Yarışmasına' 'Ustamın Kalbi' adlı tasarımıyla Adana'dan katılan Yiğit Zeyneloğlu, düğün pastaları dalında birinci oldu.

Marsan Gıda'nın profesyonel pastacılık ve catering ürünleri alanındaki markası Ustam'ın bu yıl üçüncüsünü düzenlediği, pastacı ustalarını teşvik ederek sektörün gelişimine katkıda bulunmayı amaçlayan ve Türkiye genelinde gerçekleştirilen "Ustaların Ustası Ustam Pastacılık

Yarışması, 9 Aralık Çarşamba günü İstanbul Sheraton Oteli'nde gerçekleştirildi.

Pastacılık sektöründe profesyonel olarak çalışan, yeteneğine ve yaratıcılığına güvenen pasta tasarımcılarının yarıştığı ve Vatan Şaşmaz'ın sunumuyla renkli görüntülere sahne olan yarışmada Türkiye genelinden 20 pasta ustası, düğün ve kutlama olarak 2 kategoriden oluşan tasarımlarıyla, izleyenlere muhteşem bir görsel şölen yaşattı.

Ustaların Ustası olmak için tüm hünerlerini sergileyen ustalar, Divan Oteli Baş Pasta Aşçısı Marc Pauquet, Şefler Birliği Kurucular Başkanı Fahir Telli, pastane işletmecisi ve pasta ustası Mustafa Gül, Ceylan Intercontinental İstanbul Baş Pasta Aşçısı Ahmet Kır, lezzet tutkunları Sahrap Soysal, Donatella Piatti ve top model Tülin Şahin'in aralarında bulunduğu 7 kişilik jüri tarafından değerlendirildi.

Yarışmada düğün pastaları kategorisinde birinci olan Yiğit Zeyneloğlu, Bilkent Üniversitesi'nin ardından Londra'da bulunan " Le Cordon Bleu" okulunda eğitim aldı. Adana'da 1989 yılından bu yana pastacılık sektöründe çalışan bir ailenin 2. kuşak temsilcisi olarak kariyerine devam eden Zeyneloğlu, Çukurova bölge 1. Liginde ve birçok pastacılık yarışmasında aldığı ödüllere ek olarak Ustam markasının açtığı yarışmada " Ustaların Ustası seçildi. Türkiye'nin Pasta Ustası seçilen Zeyneloğlu, aldığı birincilik ödülü ile pastacılık sektörünün dünyadaki önemli merkezlerinden Paris'e giderek mesleki gelişiminde önem bir adım atma fırsatı yakalayacak.

Jürinin değerlendirmesi doğrultusunda düğün pastaları kategorisinin ikincisi "Ustamın Aşkı" adlı pastasıyla Selim Çağrıcı, üçüncüsü ise "Ustanın Gelini" adlı tasarımıyla Engin Gümüştaş oldu. Kutlama pastaları kategorisinin ikincisi Ustamın Osmanlı Sofrası" isimli tasarımıyla Duygu Karaman olurken, " Sepette Buket" ile Yaşar Sallabaş kutlama pastaları kategorisinin üçüncüsü seçildi.