Gelendost tarihi ağırlıyor

Çanakkale Savaşı'nda Seddülbahir Cephesi'ndeki savaş mühimmatları, Isparta'nın Gelendost ilçesinde sergileniyor.

Gelendost Belediyesi Düğün Salonu'nda açılan sergi 4 gün açık kalacak. Serginin açılışını yapan Kaymakam Ferhat Peşin, "Çok anlamlı bir sergi, bu sayede Çanakkale'yi yeniden görmüş gibi olduk." dedi. Belediye Başkanı Halim Kıyak da serginin ilçelerinde açılmasından dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Davetlilere sergi ve Çanakkale Savaşı hakkında bilgi veren sergi sorumlusu Ahmet Uslu, "Çanakkale'den Anadolu'ya adını verdiğimiz sergimiz ile Çanakkale'yi Anadolu'ya tanıtmak için yollara düştük. Milli birliğe çok ihtiyacımızın olduğu bu günlerde Osmanlı'nın son zaferini gelip ücretsiz sergiliyoruz." diye konuştu.

Sergilenen koleksiyonun büyük zorluklarla toplandığını belirten Uslu, toplam 12 bin parçanın bulunduğu bilgisini verdi. Uslu, Gelendost'ta 75.'si düzenlenen serginin yaklaşık 3 bin parçadan oluştuğunu ve tarihçiler tarafından hazırlanan panolarla sergilendiğini belirtti.

Sergiyi Kaymakam Ferhat Peşin, Belediye Başkanı Halim Kıyak, Milli Eğitim Müdür Vekili Hakan Çelik, Emniyet Amiri Murat Yiğityılmaz, Garnizon Komutanı Yasin Şahin ve çok sayıda davetli gezdi.