Edebiyat Mevsimi'nde ödüller ustalara gitti

1. İstanbul Edebiyat Festivali, etkinliğe katılan yazar ve şairlerin Boğaz gezisi ile sona erdi.

İstanbul'un edebiyat etkinlikleri halkasına eklenen Edebiyat Mevsimi 1. İstanbul Edebiyat Festivali, dün etkinliğe katılan yazar ve şairlerin Boğaz gezisi ile sona erdi.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi işbirliğiyle düzenlenen festival kapsamında bu yıl şiir, hikâye, roman ve deneme dallarında ödüller verildi.

Cuma akşamı Sultanahmet'teki Kızlarağası Medresesi'nde gerçekleştirilen törende 'Şiir Ödülü'ne Ahmet Oktay, 'Roman Ödülü'ne Hasan Ali Toptaş, 'Hikâye Ödülü'ne Mustafa Kutlu ve 'Deneme Ödülü'ne Ahmet Turan Alkan layık görüldü.

Ödül töreni öncesinde konuşan Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Ali Ural, "Kültürümüzün bileşenleri için emek vermiş ve bu emeği ile sanat ve düşünce alanlarında özgün birer ad olmuş kişiliklere işaret eden ödüller vermek, onların varlığını işaret ederek göstermek, hem bir övünç, hem bir naçizane takdir, hem de gelecek kuşağa alması gereken yolu göstermektir." dedi.

Ural'ın konuşmasının ardından 'Şiir Ödülü'nü Ahmet Oktay'a TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, 'Roman Ödülü'nü Hasan Ali Toptaş'a 2010 İstanbul Edebiyat Yönetmeni Ahmet Kot, 'Deneme Ödülü'nü Ahmet Turan Alkan'a A. Ali Ural takdim etti. 'Hikâye Ödülü'ne layık görülen Mustafa Kutlu ise geleneğini bozmayarak törene katılmadı. Onun adına ödülü İrfan Çalışan, yazar Mustafa Miyasoğlu'nun elinden aldı.