Büyükşehir'de korsan servis

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, korsan servis taşımacılığı konusunda illegal olarak yapılan her türlü çalışmayı engellemek için teknolojik ve yasal her türlü uygulamanın gerçekleştirildiğini bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Umum Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası'nın dün Çağlayan Meydanı'nda düzenlediği mitingde dile getirilen konulara ilişkin yazılı bir açıklama yapma gereği doğduğu belirtildi.

Açıklamada, okullarda taşımacılık yapacak servis araçlarına Okul Aile Birliği tarafından karar verildiği, anlaşmanın da yine Okul Aile Birliği tarafından yapıldığı, personel servis araçlarına ise şirketlerin karar verdiği kaydedildi.

Anlaşmalar sağlandıktan sonra, taşımacılığı yapacak kişi veya firmanın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Servis Araçları Yönergesi kapsamında, Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden aldıkları ''güzergah kullanım izin belgeleri'' ile taşımacılık yaptıkları, denetim ve yaptırım kurallarının belirlenmesinin de bu yönerge çerçevesinde sağlandığı vurgulandı.

-''KOMİSYON ALINMASI SÖZ KONUSU DEĞİL''-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, yüksek kalite standartlarında taşımacılık hizmeti verilmesi için Servis Araçları Yönergesi'nin çıkarıldığı, böylece, araç ve kullanıcı standartlarının belirlendiği ifade edilen açıklamada, izin belgesi alanların bu çerçevede taşımacılık yapabildiği ''bu konuda sınırlama ve komisyon alınmasının kesinlikle söz konusu olmadığı'' bilgisine yer verildi.

İstanbul'da, plaka tahdidi uygulaması yapılmadığına da işaret edilen açıklamada, böylece küçük esnafın çıkarlarının korunmak istendiğini ifade edilen açıklamada şu hususlar dile getirildi:

''Korsan servis taşımacılığı konusunda, izinsiz ve kayıt dışı çalışan araçlarla ilgili denetim çalışmaları düzenli olarak devam etmektedir. İllegal olarak yapılan her türlü çalışmayı engellemek için gerek teknolojik, gerek yasal her türlü uygulama gerçekleştirilmektedir. Denetimler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta, İl Emniyet Trafik, Jandarma Trafik birimlerince yapılmaktadır. Araçlar, şoför mesleki yeterlilik, teknik özellikler, güzergah izin belgeleri olup olmaması gibi kriterlere göre sürekli değerlendirilmektedir.''