'Bana silah verip sık dediler ben de sıktım'

Beyoğlu'nda yaşanan olaylarda Silah çeken T.G. ve bir mahalle sakininin öne sürdüğü iddia yaşanan olayların provakasyon olma ihtimalini güçlendirdi.

Olayların provokasyon olduğuna ilişkin bir iddia da silah çeken T.G. ile başka bir sokak sakini tarafından ortaya atıldı. Olaylara tanık olan bir sokak sakini, “Çatışmalardan bir gün önce akşam saatlerinde buraya siyah renkli bir cip geldi. İçinden inen biri, DTP’li gruba silah çekenlere para ile silah verip gitti” dedi. Tüm mahallede konuşulan bu iddianın yankısı sürerken silah çekip gözaltına alınan daha sonra serbest bırakılan şüphelilerden T.G.’nin gazetecilere verdiği röportajda, “Bana verdikleri parayı sen de ver. (500 TL) İstediğin adamı rehin alayım” dediği ortaya çıktı. Kendisini 'sokakta gezen bir çöpçü' olarak tanıtan T.G., “Ben ekmeğime bakarım. Gerginlik varmış, yokmuş bana ne... Para verdiler, dediler git, sık... Ben de gidip kuru sıkı attım” dedi.

KURU SIKILAR AYNI MARKA

Bursa’dan bir ay önce mahalleye taşındığı belirlenen T.G., milliyetçi duyarlılıklarıyla bilinen vatandaşların takıldığı “Kemalpaşalılar Kahvesi”ne gidip gelen biri... Aşırı milliyetçi görüşlere sahip olan T.G., çevresinde demokratik açılım sürecine olan sıkı muhalefetiyle biliniyor. DTP’li gruba silahla karşılık veren 3 şüphelinin elindeki tabancanın aynı marka ve özellikte olması dikkat çekti.